BVB Lichiditate de 15 milioane de euro pe bursa locală

JOSE FIERRO
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 ianuarie 2017

Lichiditate de 15 milioane de euro pe bursa locală

Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Am avut unul dintre cele mai bune volume înregistrate de la începutul anului"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un rulaj de 66,72 milioane de lei (14,85 milioane euro), mai mare decât miercuri (7,82 milioane de euro).

Domnul Marcel Murgoci, director de operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Până în acest moment (n.r. - ieri, în jurul orei 18:00), asistăm la o şedinţă de corecţie, având în vedere evoluţia principalilor indici bursieri şi a emitenţilor. Remarc scăderile înregistrate mai ales în sectorul financiar. Mă refer, în primul rând, la «Banca Transilvania» (TLV) şi «BRD - Groupe Societe Generale» (BRD), cu declinuri de peste două procente (n.r. - ieri, în jurul orei 18:00). În cazul SIF-urilor, avem de-a face cu scăderi de 1%-2%. Singurul care face notă discordantă este «Fondul Proprietatea» (FP), care are o creştere de un procent şi jumătate. Pentru domeniul energetic şi al utilităţilor, evoluţia a fost tot negativă, dar cu scăderi mai mici faţă de sectorul financiar-bancar. Motivul ar putea fi o corelaţie cu ceea ce se întâmplă pe pieţele externe (...). Volumul de tranzacţionare a fost net superior faţă de cel înregistrat în zilele anterioare. Este unul dintre cele mai bune volume înregistrate pe piaţă de la începutul anului".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 19 milioane de lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 2,58%, preţul de închidere fiind de 2,27 lei/unitate.

Titlurile FP au crescut cu 1,46%, la 0,835 lei/unitate, în urma unui rulaj de 14,2 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 4,78 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 25,25 lei/unitate, în scădere cu 0,98%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "OMV Petrom" (SNP), cu un rulaj de 3,54 milioane de lei. Cotaţia SNP s-a depreciat cu 1,22%, ultimul preţ fiind de 0,284 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, patru tranzacţii.

Două dintre acestea, însumând 6,3 milioane lei, au fost realizate cu titluri TLV, la preţul unitar de 2,3 lei, cotaţia emitentului scăzând cu 1,29%.

A mai fost încheiată o tranzacţie "deal" cu titluri SNP, de 5,62 milioane de lei, în scădere cu 0,87%, la preţul de 0,285 lei/acţiune.

Totodată, a fost înregistrat un trans-fer cu acţiuni "Transelectrica" (TEL), în valoare de 1,48 milioane de lei, la preţul unitar de 29,65 lei, cotaţia depreciindu-se cu 0,67%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,83%, la fel ca şi indicele BETPlus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor, plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,9%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o corecţie de 1,01%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 1,07%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb