BVB Lichiditatea a rămas îngheţată şi săptămâna trecută

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 august 2010

Lichiditatea a rămas îngheţată şi săptămâna trecută

Lichiditatea realizată la finele săptămânii, la Bursa de Valori Bucureşti, a continuat să rămână la cote de avarie, trans­ferându-se titluri în valoare de numai 11,52 milioane de lei vineri.

Indicii bursieri au consemnat deprecieri uşoare, pe fondul pesimis­mului prezent pe toate pieţele de capital europene, după afişarea creşterii economice a SUA.

Cea mai mare depreciere, de 2,96%, până la 22.371 de puncte, a fost înregistrată de indicele BET-FI, al celor celor cinci societăţi de inves­tiţii financiare.

Acţiunile "BRD - Groupe Societe Generale" au atras cea mai mare lichiditate de pe piaţă, fiind schimbate 0,34 milioane de acţiuni, în valoare de 3,9 milioane lei. Cotaţia de referinţă a scăzut la 11,5 lei/titlu. Banca îşi va publica astăzi rezultatele semestriale, analiştii es­ti­mând un profit de circa 388 de milioane de lei.

Titlurile societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (simbol SIF5) s-au situat pe poziţia a doua la capitolul lichiditate, cu tranzacţii în valoare de 2,57 milioane de lei. Preţurile de schimb au variat între 1,33 lei/acţiune şi 1,36 lei/acţiune, cotaţia de referinţă coborând cu 2,92% faţă de joi.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece companii listate la BVB, a marcat o scădere de 1.83%, până la 5.074 de puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, a coborât cu 1,58%, până la 2.964 de puncte.

BET-XT, indicele celor mai lichide 25 de acţiuni, s-a depreciat la 466,64 de puncte, cu 2,31% mai puţin comparativ cu şedinţa de joi. În acelaşi timp, indicele BET-NG, care reflectă evoluţia a zece companii energetice listate la Bursă, a scăzut cu 1,04%, ajungând la 721 de puncte.

Titlurile "Băncii Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) au pierdut 4,61%, până la 1,45 lei, pe suportul unui rulaj de numai 0,56 milioane de lei. Săptămâna trecută, banca a raportat un profit net de 33,21 milioane de lei în perioada ianuarie - iunie 2010, fiind de trei ori mai mare faţă de rezultatul înregistrat în acelaşi interval din 2009.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb