BVB Lichiditatea a scăzut iar la 3,5 milioane de euro

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 octombrie 2010

Lichiditatea a scăzut iar la 3,5 milioane de euro

După creşterile uşoare de joi, când majoritatea indicilor bursieri au câştigat până la 2%, investitorii s-au grăbit ieri să-şi vândă acţiunile cu profit, chiar dacă redus, ducând astfel cotaţiile în jos cu circa 1%.

Lichiditatea a îngheţat la loc, în condiţiile în care pe piaţa de acţiuni tranzacţiile au cumulat numai 13,5 milioane de lei.

Preţul acţiunilor "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD), care au atras cea mai mare lichiditate de pe piaţă - de 6,78 milioane lei (respectiv jumătate din lichiditatea totală a pieţei, de 15,05 milioane de lei), a scăzut cu 0,81%, la 12,20 lei/unitate.

Titlurile SIF5 "Oltenia" s-au situat pe poziţia a doua la capitolul lichiditate, după BRD, cu tranzacţii în valoare de 1,36 milioane de lei. Preţurile de schimb au variat între 1,49 lei/acţiune şi 1,52 lei/acţiune, cotaţia de referinţă de la finalul şedinţei staţionând la acelaşi nivel ca şi joi.

După ce joi indicele BET, al celor mai lichide zece companii tranzacţionate la Bursă, a încheiat ziua cu o creştere zilnică de 2,27%, indicele s-a corectat ieri, coborând cu 1,01%, la 5.282 de puncte. Şi indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, s-a depreciat cu 0,32%, la 22.945 puncte, în timp ce indicele BET-NG, al companiilor energetice a scăzut cu 0,37%, la 764 de puncte.

Tot vineri, titlurile producătorului de îngrăşăminte "Azomureş" Târgu Mureş s-au apreciat cu 2,08%, până la 0,49 lei/acţiune, pe fondul uneia dintre cele mai mari lichidităţi din piaţă, de 0,34 milioane de lei. Tot din acest sector de activitate s-au mai remarcat şi acţiunile "Amonil" Slobozia (simbol AMO), care au sărit cu 8,43%, până la preţul de 0,0193 lei/unitate.

La polul opus, acţiunile fabricantului de produse abrazive "Carbochim" Cluj Napoca (simbol CBC), precum şi titlurile "Antibiotice" Iaşi (simbol ATB), au marcat deprecieri de până la 10%, respectiv 4%.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb