BVB Linişte înainte de sărbători pe piaţa bursieră

DIANA DOROBANŢU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 decembrie 2005

Şedinţa bursieră de ieri s-a încheiat cu un rulaj total de 35,7 milioane RON, majorat cu aproximativ 7% faţă de anterior. Marcel Murgoci, director de tranzacţionare la "Estinvest", ne-a declarat că fenomenul de apatie se menţine ca de obicei la sfîrşitul anului, dar este alimentat şi de lipsa de informaţii despre activitatea societăţilor tranzacţionate la Bursă. Trei din cei patru indici ai pieţei, BET RON (-0,58%), BET-C (-0,56%), ROTX (-0,48%), s-au depreciat. Doar BET-FI a cres-cut uşor cu 0,48 puncte procentuale.

În prima parte a zilei interesul investitorilor nu a fost foarte ridicat, după cum ne-a declarat Iulian Panait de la "Ktdinvest", dar spre sfîrşit s-a înregistrat o revenire.

Cel mai important volum de tranzacţionare, de 2,5 milioane acţiuni, a aparţinut companiei "Flamingo Internaţional" (FLA), lichiditatea fiind astfel destul de bună. Cursul continuă să scadă, ieri depreciindu-se cu 2 puncte procentuale.

Cotaţia "Rompetrol Rafinare" (RRC) s-a aflat în uşoară scădere (0,9%), dar evoluţia sa este în ton cu piaţa. La închiderea şedinţei de tranzacţionare a fost comunicat că societatea cere statului român despăgubiri în valoare de 100 milioane de dolari pentru acoperirea unor pierderi. Marcel Murgoci este de părere că acest lucru nu va influenţa comportamentul inves-titorilor.

O altă evoluţie în ton cu piaţa a fost şi a societăţii "Petrom" Bucureşti (SNP). Astfel, cursul s-a depreciat cu 0,4% pe fondul unui volum de tranzacţionare de 2,7 milioane de acţiuni. Per ansamblu a fost o şedinţă liniştită pentru aceste titluri.

Acţiunile societăţilor de inves-tiţii financiare au avut o evoluţie descendentă în debutul şedinţei, dar s-au reabilitat spre final.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cotaţia TLV s-a depreciat şi ieri, dar de această dată cu doar 0,8%, tinzînd spre o stabilizare în jurul valorii de 1,25 RON/acţiune. Lichiditatea şi volumul de tranzacţionare au fost medii. Rulajul total s-a ridicat la 4,4 milioane RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb