BVB MARCEL MURGOCI, ESTINVEST FOCŞANI: "Nu s-au consemnat creşteri sau scăderi spectaculoase în evoluţia principalilor emitenţi"

JOSE FIERRO
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 ianuarie 2017

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 37,7 milioane de lei (8,4 milioane euro), mai mare decât luni (6,8 milioane de euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat:

"Lichiditatea la BVB s-a situat (n.r. - ieri, în jurul orei 18:00) în jurul sumei de 6,5 milioane de euro, o valoare sub media anului, în condiţiile în care indicii bursieri au suferit uşoare modificări în jos, de ordinul a câtorva puncte. (...) În timp real (n.r. - ieri, în jurul orei 18:00), emitenţii cei mai tranzacţionaţi au fost «Fondul Proprietatea» (FP) şi «OMV Petrom» (SNP).(...) La această lichiditate s-au adăugat şi câteva tranzacţii de tip "deal" efectuate pe emitenţii SIF1, FP şi SNP, în valoare totală de peste 15 milioane de lei. Evoluţia principalilor emitenţi nu a consemnat creşteri sau scăderi spectaculoase, ci uşoare variaţii în sus sau în jos a cotaţiilor".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNP, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,36 milioane de lei. Cotaţia SNP a scăzut cu 0,35%, preţul de închidere fiind de 0,286 lei/unitate.

Titlurile FP au crescut cu 0,37%, la 0,816 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,31 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 2,76 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 25,55 lei/unitate, în scădere cu 0,39%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 1,62 milioane de lei. Cotaţia TLV a stagnat la 2,35 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, cinci tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 7,36 milioane lei, a fost realizată cu titluri "SIF Banat Crişana" (SIF1), la preţul unitar de 1,89 lei, în urcare cu 0,43%.

Au mai fost încheiate două tranzacţii "deal" cu titluri FP, însumând 6,23 milioane de lei, la preţul 0,815 lei/acţiune, cotaţia emitentului crescând cu 0,25%.

De asemenea, au fost realizate două "deal-uri" în valoare de 2,15 milioane de lei cu titluri SNP, la preţul unitar înregistrat şi "pe piaţa regular".

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,06%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,03%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,06%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,09%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,21%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Oare de ce nu-i aud pe *scartarii astia* vorbind despre *megaescrocheriia produselor struycturate ale bancilor austriece ???, unde cei care investersc o *iau in mana* in stilul pur romanesc dar de la bancile austriece !!!*. Orice investitie in structuratele bancilor austriece se sfarseste cu *devalorizari spectaculoase ale valorii actiunilor EBWTItl ... edbax sai naiba sa-=i ia ce mai au*, intotdeauna in scadere si ... te lasa cu buzunarele GOALE !!!: Oare de ce nenorocitii acestia vorbesc despre orice numai despre megaescrocheria bancilor austriece cu structuratele NIMI|C, sa stie romanii ce *plasa iau de la austrieci !!!.

    Ce lege si cine le permite bancherilor austrieci sa achite dupa o sapamana *resturl banilor ramasi dupa suspendarea structuratelor - megaescrocheria produselor structurate emise de bancile austriece - respectiv, timp de *7 zile bancile austriece ruleaza ilegal banii romanilor fara sa plateasca NICI o dobanda pentru aceasta*, cine conduce BVB, strainii ca pe tot restul Romaniei, romanii escrocati si pe BVB de straini !!!. |Romania ... colonie a bancherilor austrieci !!!. O rusine pentru o tara Europeana.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb