BVB Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Piaţa, la jumătate din media zilnică a anului"

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 august 2016

Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Piaţa, la jumătate din media zilnică a anului"

Opt indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum total de tranzacţionare de 17,8 milioane de lei, mai mic decât miercuri (52,4 milioane de lei).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Piaţa a fost de aproximativ 4 milioane de euro, cam la jumătate din media zilnică a anului curent pe fondul unei uşoare creşteri a indicilor bursieri. La începutul şedinţei de tranzacţionare, indicii au început în scădere, iar undeva după ora 12:00 au fost în creştere, spre maximele de astăzi (ieri, n.r.). Din punct de vedere al valorii tranzacţionate «Fondul Proprietatea» (FP) s-a situat undeva la 5 milioane de lei tranzacţionaţi urmat de «SIF Banat-Crişana» (SIF 1), cu 2,5 milioane de lei. A fost o singură tranzacţie specială de aproximativ 2 milioane de lei, efectuată de BRD, aproximativ 181 de mii de acţiuni la 11 lei pe acţiune".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 5,1 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 0,26%, preţul de închidere fiind de 0,785 lei/unitate.

Titlurile SIF 1 au crescut cu 1,24%, la 1,634 lei/unitate.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 1,57 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,375 lei/unitate, în scădere cu 0,63%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaza" (SNG), cu un rulaj de 1,5 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a depreciat cu 0,21%, ultimul preţ fiind de 23,45 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie în valoare de 1,98 milioane lei, cu titluri "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), în urcare cu 0,92%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,14%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,16%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,43%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,22%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,39%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb