BVB/ MARCEL MURGOCI, ESTINVEST: "Investitorii, mai încrezători, după aprecierea indicilor bursieri"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 28 august 2015

"Investitorii, mai încrezători, după aprecierea indicilor bursieri"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în creştere, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua precedentă, de 44,76 milioane de lei (10,09 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Fără discuţie, evoluţia pozitivă a burselor externe a influenţat piaţa autohtonă. În continuare, sensul pe piaţă este dat de fluctuaţia principalilor indici bursieri internaţionali. În acest context, volumul de tranzacţionare înregistrat la BVB a fost mult mai bun faţă de şedinţa precedentă, investitorii devenind puţin mai încrezători."

Topul lichidităţii a fost condus, ieri, de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 10,03 milioane de lei. Cotaţia SNG a crescut cu 2,04%, la 31,44 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) s-au apreciat cu 2,85%, la 0,775 lei/unitate, în urma unui rulaj de 9,47 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 7,19 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,41 lei/unitate, în urcare cu 1,07%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 7,02 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 0,91%, ultimul preţ fiind de 2,22 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost realizate două tranzacţii cu acţiuni "Romgaz" (SNG) în valoare de 1,57 milioane de lei, la un preţ de 31,4 lei/unitate, în urcare cu 1,91% faţă de referinţă.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 1,23%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 1,22%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,08%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a crescut cu 0,9%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat şi el cu 0,76%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb