BVB Mici corecţii negative la Bursă

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 februarie 2005

Şedinţa bursieră de vineri a fost caracterizată prin uşoare corecţii negative ale cotaţiilor, fapt evidenţiat şi de deprecierea celor trei indici bursieri. Cea mai mare scădere a fost înregistrată de indicele BET-FI, idicele care urmăreşte evoluţia cotaţiilor titlurilor SIF şi care în ultima perioadă a atins maxime după maxime.

Nicolae Pascu, analist la SSIF "Broker" Cluj Napoca, ne-a declarat că este normal să mai apară şi scăderi după creşterile mari din ultima perioadă. Domnia sa a mai precizat că, în acest moment, piaţa pare epuizată, resursele de creştere pe termen scurt fiind reduse.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

În prima parte a sesiunii bursiere de ieri, preţul acţiunilor TLV s-a înscris pe un trend ascendent, crescînd de la 13.100 lei/acţiune la 13.300 lei/acţiune, acesta din urmă reprezentînd un nou maxim istoric. Trendul s-a inversat în partea a doua a şedinţei de tranzacţionare, preţul coborînd pînă la un minim de 13.000 lei/titlu. La finele sesiunii, cursul a revenit la nivelul de la deschiderea şedinţei, respectiv de 13.100 lei/acţiune, acesta fiind cu 0,8% peste preţul de închidere de joi. Lichiditatea acestor acţiuni a fost ridicată, fiind transferate peste 4 milioane de titluri în valoare totală de 53,33 miliarde de lei.

Brokerii sînt de părere că aprecierea cursului acţiunilor TLV este mai degrabă legată de atitudinea investitorilor faţă de acţiunile băncilor, decît de rezultatele raportate de bancă.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cursul acţiunilor RRC s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de vineri pe un trend ascendent, pe fondul unui volum ridicat de tranzacţionare. Numărul titlurilor transferate a fost de peste 69,9 milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate s-a ridicat la 83,86 miliarde de leu. Cursul a scăzut de la 1.230 lei/acţiune la 1.160 lei/acţiune, acesta din urmă fiind şi preţul de închidere de vineri, în scădere cu 3,3% faţă de cotaţia de închidere de joi.

Brokerii pun scăderea cursului titlurilor RRC pe seama faptului că a trecut perioada de subscriere de acţiuni la preţul de 1.000 de lei/titlu, prin urmare nu mai este necesară susţinerea preţului de tranzacţionare pentru a face interesantă subscrierea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb