BVB Mihai Mureşian: "Şedinţa bursieră a fost foarte volatilă"

SIMONA ADAM
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 august 2011

Mihai Mureşian: "Şedinţa bursieră a fost foarte volatilă"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au crescut, ieri, cu excepţia indicelui BET-FI (care indică evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale "Fondului Proprietatea").

Mihai Mureşian, director de tranzacţionare la "Intercapital Invest", a descris şedinţa bursieră de ieri ca fiind foarte volatilă, asemănătoare zilei anterioare. Domnia sa a adăugat că şi lichiditatea a continuat să fie destul de scăzută, adăugând că "investitorii sunt cam rezervaţi să investească în prezent". Mihai Mureşian a mai precizat că şi datele "de pe piaţa muncii americane (n.r. Unemployment Claims) nu s-au ridicat la nivelul aşteptat".

Indicele BET-FI s-a depreciat, ieri, cu 0,19%, la 17,718 puncte.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a crescut cu 0,82%, ajungând la 4,643 puncte, iar indicele compozit al Bursei s-a apreciat cu 0,51%, la 2,817 puncte.

BET-NG, care arată evoluţia companiilor din sectorul de energie şi utilităţi, s-a apreciat cu 0,3%, ajungând la 649 puncte.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au încheiat şedinţa bursieră de ieri, la preţul de 0,4536lei/acţiune, cu 0,35% sub şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi de aproape 19,4 milioane lei.

Titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) au crescut cu 1,53% la 11,3 lei/unitate. Acţiunile BRD au încheiat şedinţa bursieră de ieri pe locul al doilea, după valoare, cu schimburi de circa 5,2 milioane de lei.

Titlurile "SIF Oltenia" (SIF5) s-au depreciat cu 0,1% la 1 leu/titlu faţă de şedinţa precedentă.

Cel mai mult s-au apreciat titlurile "Turbomecanica" (TBM), cu 8,35% la 0,0649lei/titlu.

Cel mai mult s-au depreciat titlurile "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (OLT), cu 8,28% la 1,24 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb