BVB Noi maxime istorice la Bursă

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 iulie 2004

Pe parcursul şedinţei bursiere de miercuri au fost efectuate tranzacţii cu acţiuni în valoare de 63,4 miliarde de lei. A fost realizat totodată un transfer cu 164 obligaţiuni "Raiffeisen Bank" la un preţ egal cu valoarea nominală. Pe fondul aprecierii cursurilor la 32 din cele 59 de simboluri tranzacţionate, toţi cei trei indici bursieri s-au apreciat, atingînd la noi maxime istorice. Cea mai mare creştere a fost înregistrată de BET-FI, care a ajuns la 16.666,56 de puncte.

SIF "Muntenia" mai vrea acţiuni "Navol" Olteniţa

SIF "Muntenia" a lansat ofertă publică de cumpărare pentru un număr de 225.664 acţiuni "Navol" Olteniţa reprezentînd 0,229% din capitalul social. Societatea de investiţii anunţase în luna martie că va lansa ofertă publică de cumpărare de acţiuni NVL ca urmare a depăşirii pragului de 33% din titlurile emitentului în urma unor majorări de capital. Preţul oferit este de 2.100 lei/acţiune, fiind egal cu valoarea nominală a unui titlu. Perioada de derulare a ofertei este 26 iulie - 13 august.

SIF "Banat Crişana"

Ca urmare a rezultatelor bune comunicate de către societăţile de investiţii pentru primele şase luni de activitate, cursurile titlurilor emise de acestea s-au înscris în cadrul ultimelor trei sesiuni bursiere pe un trend ascendent, ajungînd ieri la noi maxime istorice. În cadrul şedinţei bursiere de miercuri, dintre cele cinci titluri ale societăţilor de investiţii, acţiunile SIF1 au înregistrat cea mai mare apreciere a preţului, de 4,8%. Nivelul maxim atins de curs a fost de 8.800 lei/titlu. Lichiditatea acestora a fost medie, fiind transferate aproximativ 800.000 de acţiuni, în valoare totală de 6,8 miliarde de lei.

"Oltchim" Rm. Vîlcea

Titlurile OLT au înregistrat pe parcursul şedinţei bursiere de ieri o lichiditate ridicată, numărul titlurilor tranzacţionate fiind de peste 1 milion. Cursul a crescut în prima parte a şedinţei pînă la un maxim de 1.450 lei/acţiune, preţ la care au fost efectuate majoritatea transferurilor, după care, spre sfîrşitul sesiunii, preţul a început să scadă. Astfe, ultimul transfer a fost efectuat la preţul de 1.410 lei/titlu, cu 2,2% mai mare decît cursul de închidere de marţi. Brokerii consideră ca la baza creşterii preţului acţiunilor OLT stau informaţiile privind interesul manifestat de "LUKoil" faţă de societate.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Pe parcursul şedinţei bursiere de miercuri, cursul acţiunilor RRC a înregistrat o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Au fost transferate peste 5,7 milioane de titluri în valoare totală de 3,7 miliarde de lei. În parte a doua a sesiunii bursiere au fost transferate 4 pachete avînd peste 500.000 de acţiuni fiecare, restul pachetelor tranzacţionate numărînd maxim 200.000 de titluri. Ultimul transfer a fost perfectat la cursul de 642 lei/acţiune, cu 1,9% mai mare decît preţul de închidere de marţi.

SIF "Transilvania"

Cursul titlurilor SIF3 s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere de miercuri pe un trend ascendent, nivelul maxim atins fiind de 9.250 lei/acţiune (nou maxim istoric). Ultimul transfer a fost perfectat la cursul de 9.150 lei/titlu, cu 3,4% mai mare decît preţul de închidere de marţi. Spre finele sesiunii a fost transferat un pachet numărînd 100.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 9.150 lei/acţiune. Numărul titlurilor transferate a fost de aproximativ 530.000 de lei iar valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 4,8 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb