BVB O treime din valoarea tranzacţionată, realizată cu titlurile Banca Transilvania

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 aprilie 2018

Rulajul înregistrat în şedinţa de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 61,08 milioane de lei (13,14 milioane de euro), circa o treime din valoarea tranzacţionată fiind realizată cu acţiunile Banca Transilvania (TLV), emitent care conduce topul lichidităţii.

Tilurile societăţii bancare au urcat cu 1,86%, până la preţul unitar de 2,74 lei/unitate, rulajul consemnat fiind de 20,95 milioane de lei.

Ieri, SIF Moldova a raportat că a vândut 1,2 milioane de acţiuni TLV, la preţul unitar de 2,7067 lei/unitate.

George Brande, analist în cadrul societăţii de brokeraj Interfinbrok, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri) indicii bursieri au înregistrat evoluţii mixte pe parcursul şedinţei de tranzacţionare, pe fondul unei valori a transferurilor situată peste media anului curent (n.r. 55,06 milioane de lei), după ce indicele principal BET a consemnat, în ziua de ieri (n.r. alatăieri), o creştere peste nivelul simbolic de 9.000 de puncte.

Rulajul consemnat de societăţile de investiţii financiare a fost redus, indicele BET-FI încheind ziua de tranzacţionare în scădere".

Locul al doilea în clasamentul rulajului a fost ocupat de titlurile Fondul Proprietatea (FP), ultimul preţ al acţiunii fiind de 0,964 lei/unitate, în scădere cu 0,52%, în contextul unei valori transferate de 15,48 milioane de lei.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a urcat marginal, cu 0,01%, iar indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a coborât cu 0,51%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Lichiditatea pe bursa e ingrijoratoare! Sperante mici de piata emergenta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb