ZIARUL BURSA

26 aprilie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Axa de oţel: Washington - Bruxelles - Galaţi

Axa de oţel: Washington - Bruxelles - Galaţi

Ancuţa StanciuMaterii Prime / 26 aprilie 2018

Oţelul forjează trei evenimente importante:

1. mondial (negocierile taxelor impuse de Donald Trump la importurile de oţel şi aluminiu);

2. european (finalizarea achiziţiei Ilva de către Arcelor Mittal);

3. naţional - vânzarea Arcelor Mittal Galaţi (fostă Sidex).

1. Macron şi Merkel, la Washington; Secretarul american al Trezoreriei, la Beijing

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel vor să-l convingă, în această săptămână, pe Donald Trump, preşedintele SUA, să renunţe la planurile de impunere a tarifelor vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu (tarife care sunt suspendate până la 1 mai). Cei doi europeni au ales să se întâlnească, separat, cu liderul de la Washington.

FILE DE ISTORIE SIDEX între 1965 şi 2001

Radu SârbuMaterii Prime / 26 aprilie 2018

Radu Sârbu

În anul 1965 a început construcţia Combinatului Siderurgic Galaţi, cel care, în baza legii nr.15/1990 şi a H.G. nr.29/1991, a devenit SIDEX SA.

SIDEX este un combinat complet integrat, având o capacitate proiectată de 10 milioane tone de oţel pe an, reprezentând pe atunci 70% din producţia naţională de oţel şi 95% din cea de laminate plate.

"BNR să urmărească stabilitatea preţurilor, ca să nu scadă puterea de cumpărare"

KLAUS IOHANNIS ÎL AVERTIZEAZĂ PE MUGUR ISĂRESCU: "BNR să urmărească stabilitatea preţurilor, ca să nu scadă puterea de cumpărare"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 26 aprilie 2018

Banca Naţională a României (BNR) trebuie să urmărească, "cu responsabilitate şi determinare", obiectivul fundamental de asigurare a stabilităţii preţurilor, astfel încât veniturile românilor să nu aibă de suferit prin scăderea puterii de cumpărare, i-a spus, ieri, preşedintele Klaus Iohannis guvernatorului BNR Mugur Isărescu, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o la Cotroceni.

Deputaţii au adoptat modificarea Legii Curţii de Conturi

SENATORUL DANIEL ZAMFIR - LOVITURĂ DUPĂ LOVITURĂ Deputaţii au adoptat modificarea Legii Curţii de Conturi

Emilia OlescuPolitică / 26 aprilie 2018

Zamfir: "Este o lege bună, aşteptată de toţi cei care lucrează în sectorul public, ce limitează abuzurile pe care le pot face auditorii în actul de control" 

Senatorul liberal Daniel Cătălin Zamfir, înlocuit din funcţia de preşedinte al Comisiei economice şi propus să fie dat afară din partid, marchează din nou, cu o precizie uluitoare. Iniţiativa sa pentru modificarea Legii Curţii de Conturi a fost adoptată, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor cu o majoritate covârşitoare. 224 de deputaţi au votat pentru adoptarea proiectului promovat de Zamfir, 27 au fost împotrivă, iar 13 parlamentari s-au abţinut.

ASF: "Grupul Bîlteanu mai deţine 12,16% din SIF Banat - Crişana"

ASF: "Grupul Bîlteanu mai deţine 12,16% din SIF Banat - Crişana"

A.A.Piaţa de Capital / 26 aprilie 2018

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a stabilit că grupul format din Aris Capital SA, Torch Investment şi Smart Capital Investment acţionează concertat, având o deţinere cumulată de 12,16% din SIF Banat-Crişana, şi i-a limitat drepturile de vot până la pragul legal de 5%, înainte de Adunarea Generală a companiei, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Banca Transilvania a înregistrat un profit net de 366 milioane de lei, pentru trimestrul I

CHIAR ÎNAINTE SĂ PREIA BANCPOST, Banca Transilvania a înregistrat un profit net de 366 milioane de lei, pentru trimestrul I

A.A.Bănci-Asigurări / 26 aprilie 2018 /

Aprecierea cu 48,68% a câştigului, pe fondul creşterii veniturilor din depozite şi comisioane, dar şi a ajustărilor pentru active, provizioane pentru alte riscuri şi angajamente de creditare 

Banca Transilvania (TLV) a înregis-trat un profit net de 366 milioane lei, în primele trei luni ale acestui an, în urcare cu 48,68% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unui raport al băncii, transmis Bursei de Valori Bucureşti. Totodată, Grupul Financiar Banca Transilvania a afişat un rezultat net de 389 milioane lei, la 31 martie.

Robor sare peste ştacheta BNR, imobiliarele duduie?

OPINII Robor sare peste ştacheta BNR, imobiliarele duduie?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 26 aprilie 2018

Multe voci antiguvernamentale s-au grăbit recent să certe BNR când aceasta a amânat creşterea dobânzii de politică monetară, pentru a combate puseul inflaţionist din ultima vreme (5% a fost inflaţia în martie). Era, vezi Doamne, o dovadă că instituţia e sensibilă la presiunile/ rugăminţile politicienilor. Până la urmă, s-a demonstrat că BNR avea la îndemână instrumente mai eficiente pentru a duce dobânzile în sus şi mă refer aici la dobânzile din piaţa interbancară, cele care contează când vine vorba de pulsul creditului şi, implicit, de lupta cu inflaţia. De altfel, prin vara trecută, se dădeau credite într-o veselie, la Robor sub 1%, în ciuda dobânzii de politică monetară de 1,75%. Este vorba de punerea în funcţiune a aspiratorului de lichiditate, mai exact de oferirea ocaziei băncilor de a-şi plasa la BNR resursele la dobânda de politică monetară (2,25% în prezent). De două ori s-a întâmplat asta în aprilie şi câte 18 miliarde de lei au fost atrase în visteria BNR în plasamente la o săptămână. Firesc, inevitabilul s-a produs, iar, marţi, Robor la 3 luni (indicele pe care majoritatea băncilor îl iau în vizor la calculul dobânzilor variabile la creditele în lei acordate) era 2,28%, peste nivelul dobânzii de politică monetară, pentru ca miercuri să ajungă la 2,42%.

Titlurile OMV Petrom, din nou printre cele mai rentabile acţiuni de la BVB

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 17 - 24 APRILIE Titlurile OMV Petrom, din nou printre cele mai rentabile acţiuni de la BVB

A.I.Investiţii Personale / 26 aprilie 2018

Salt de aproape 24% pentru Bitcoin 

Acţiunile OMV Petrom (SNP) rămân printre titlurile cu cel mai mare randament de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după ce, în ultima săptămână (intervalul 17 aprilie - 24 aprilie), cotaţia societăţii petroliere s-a apreciat cu 5,08%, în raport cu moneda euro, fiind cel mai rentabil emitent din indicii BET şi BET-XT.

Presiune pe Dragnea: Firea şi Tăriceanu devin tot mai prezidenţiabili

Presiune pe Dragnea: Firea şi Tăriceanu devin tot mai prezidenţiabili

Octavian DanPolitică / 26 aprilie 2018

Gabriela Firea şi Călin Popes­cu Tăriceanu sunt pomeniţi tot mai des atunci când se vorbeşte despre posibilitatea/imposibilitatea unei candidaturi la alegerile prezidenţiale. Faza negării este pe cale să fie depăşită, Călin Popescu Tăriceanu cere timp şi consultări în sânul coaliţiei pentru o decizie, iar Gabriela Firea provoacă discuţii, fie şi într-o cheie ironică, pe această temă.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 26 Aprilie 2018

MACRO NEWSLETTER 26 Aprilie 2018

Macroeconomie / 26 aprilie 2018

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în aprilie 2018. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 56,9 (o valoare sub 50 arată contracţie), de la 56,3 în luna precedentă, în condiţiile în care...

FILE DE ISTORIE SIDEX între 1965 şi 2001

sidex, otel, combinat siderurgic, galatiEditorial / 26 aprilie 2018

sidex, otel, combinat siderurgic, galati

În anul 1965 a început construcţia Combinatului Siderurgic Galaţi, cel care, în baza legii nr.15/1990 şi a H.G. nr.29/1991, a devenit SIDEX SA.

SIDEX este un combinat complet integrat, având o capacitate proiectată de 10 milioane tone de oţel...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo