BVB Obligaţiunile BRD au fost transferate la un preţ cu 2% mai mare decît principalul

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 septembrie 2004

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri au fost efectuate tranzacţii cu 120 de obligaţiuni BRD, în valoare totală de 550 milioane de lei. Preţul la care acestea au fost transferate a depăşit cu 2% principalul (25 milioane de lei). Tot ieri, a fost realizată o tranzacţie cu 100 de obligaţiuni emise de municipiul Deva, la un preţ egal cu valoarea nominală (1.000.000 lei).

Sesiunea de ieri a fost caracterizată de scăderea cursurilor la cea mai mare parte a acţiunilor tranzacţionate, fapt ce a condus la deprecierea celor trei indici bursieri.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cursul acţiunilor TLV a crescut în primele minute ale şedinţei bursiere de la 6.900 lei la 6.950 lei/acţiune. Acesta din urmă s-a menţinut pînă la jumătatea sesiunii, cînd preţul a revenit la valoarea de la deschidere, în cadrul unei tranzacţii cu 183.000 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri). În partea a doua a şedinţei, cursul a scăzut pînă la un minim de 6.850 lei/titlu, pentru ca, la sfîrşit, să fie înregistrată o creştere a acestuia pînă la 6.900 lei/acţiune (cursul de închidere). Volumul de tranzacţionare a fost mediu iar valoarea a depăşit 4,8 miliarde de lei.

SNP "Petrom"

Pe parcursul şedinţei de ieri, preţul titlurilor SNP a înregistrat o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Au fost transferate peste 1,6 milioane de acţiuni în valoare totală de 3,6 miliarde de lei. În cadrul şedinţei au fost transferate două pachete a cîte 100.000 de acţiuni fiecare, preţul la care au fost realizate tranzacţiile fiind de 2.200 lei/titlu. Acesta din urmă a fost şi cursul de închidere de ieri, în scădere cu 2,2% faţă de preţul la care a fost perfectat ultimul transfer luni. Brokerii consideră că la baza evoluţiei înregistrată ieri de cursul titlurilor SNP stau speculaţiile cu privire la preţul de subscriere al noilor acţiuni ce vor urmează să fie emise de societate.

SIF "Oltenia"

Preţul tiltlurilor SIF5 s-a înscris pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri pe un trend descrescător, pe fondul unui volum mediu de tranzacţionare. Au fost transferate aproape un milion de acţiuni în valoare totală de 6,8 miliarde de lei. În prima parte a sesiunii a fost transferat un pachet numărînd 65.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri), tranzacţia fiind efectuată la preţul de 6.900 lei/acţiune. Cursul de închidere a fost de 6.850 lei/titlu, cu 2,8% sub nivelul înregistrat la finele şedinţei de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb