BVB Obligaţiunile BRD au fost tranzacţionate la un preţ cu 1,75% mai mare decît principalul

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 iulie 2004

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, a fost efectuată o tranzacţie în valoare de 269,7 milioane de lei, cu zece obligaţiuni ale "Băncii Române pentru Dezvoltare". Preţul la care acestea au fost transferate a fost cu 1,75% mai mare decît principalul (25 milioane de lei).

Tot în cadrul sesiunii de ieri, persoana fizică Alin Dicu, acţionar la "Siretul" Paşcani a raportat că, în urma tranzacţiilor efectuate, participaţia sa la capitalul societăţii s-a scăzut sub 5%.

Deprecierea cursurilor acţiunilor SIF a condus la scăderea cu 0,73% (118,76 puncte) a indicelui BET-FI, nivelul său la finele şedinţei fiind de 16.087,13 puncte. Ceilalţi doi indici s-au apreciat cu aproximativ 1% faţă de nivelurile din sesiunea de marţi.

UAMT Oradea

Cursul acţiunilor UAM s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate, raportat la volumele de tranzacţionare specifice acestor titluri. Au fost transferate 185.062 acţiuni, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la circa 1 miliard de lei. La jumătatea sesiunii a fost transferat un pachet numărînd 20.500 titluri (cel mai mare pachet transferat ieri), la preţul maxim al zilei. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 5.900 lei/acţiune, cu 14,6% mai mare decît preţul de închidere de marţi.

SNP "Petrom"

Preţul titlurilor SNP a continuat şi ieri să se aprecieze, nivelul maxim atins de acesta pe parcursul sesiunii bursiere fiind de 2.500 lei/acţiune. Spre finele şedinţei preţul a înregistrat o uşoară scădere, astfel că ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 2.470 lei/titlu, acesta fiind cu 2,9% mai mare decît preţul de închidere de marţi. Volumul de tranzacţionare a fost ridicat, fiind transferate peste 3,2 milioane de acţiuni, în valoare totală de 8,1 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 150.000 de acţiuni, iar tranzacţia cu acesta a fost efectuată în partea a doua a sesiunii.

"Sinteza" Oradea

Tranzacţiile cu acţiuni STZ au fost efectuate ieri la preţuri cuprinse între 2.030 lei şi 2.090 lei/acţiune, cursul de închidere fiind de 2.080 lei/titlu, în uşoară scădere, de 0,5%, faţă de preţul la care a fost perfectată ultima tranzacţie marţi. Lichiditatea a fost redusă, numărul acţiunilor transferate fiind puţin peste 89.000, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 184,9 milioane de lei. La jumătatea sesiunii a fost transferat un pachet de 23.500 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri), preţul la care a fost realizată tranzacţia fiind de 2.090 lei/titlu.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, preţul titlurilor RRC a oscilat între 614 lei şi 620 lei/acţiune, pe fondul unui volum mediu de tranzacţionare. Au fost transferate 1,9 milioane de acţiuni, în valoare totală de 1,2 miliarde de lei. Pachetele transferate au fost în general mari, cel mai mare dintre acestea numărînd 180.000 de acţiuni. Transferul său a fost făcut în prima parte a şedinţei la cursul de 616 lei/titlu. Ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 615 lei/acţiune, cu 0,3% mai mic decît cursul de închidere de marţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb