BVB Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu negativ"

MINA IRINA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 ianuarie 2017

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu negativ"

Titlurile "OMV Petrom", cele mai lichide

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 51,48 milioane de lei (11,41 milioane euro), mai mare decât miercuri (8,86 milioane euro).

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, ne-a declarat: "Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu negativ, în ciuda unor evoluţii uşor ascendente în şedinţele din pieţele vest-europene şi americană. Indicele BET a pierdut 0,21% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,21% (BET-TR) şi -0,04% (BET-FI). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţă reglementată a fost 11.09 milioane euro, peste media înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Electroarges S.A. (n.n. +7,41%) pe fondul unui volum zilnic peste media ultimei luni, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul SN Nuclearelectrica S.A. (SNN) a avut cea mai bună evoluţie (n.n. +1,2%), în condiţiile în care volumele au fost peste media ultimei luni. Cea mai mare scădere pe piaţă reglementată au înregistrat-o astăzi acţiunile Carbochim S.A. (CBC) cu -12,5% pe fondul unor volume mici în termeni absoluţi şi sub media ultimei luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Bursei de Valori Bucureşti S.A. (n.n -1,72%), valorile pe piaţă Regular sub media ultimei luni pentru acest simbol".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "OMV Petrom" (SNP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 14,39 milioane de lei. Cotaţia SNP a scăzut cu 0,18%, preţul de închidere fiind de 0,28 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut cu 0,49%, la 0,819 lei/unitate, în urma unui rulaj de 9,89 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) de 9,09 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,58 lei/unitate, în apreciere cu 0,52%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 4,91 milioane de lei. Cotaţia SNG a urcat cu 0,39%, ultimul preţ fiind de 25,55 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie cu titluri SNG, în valoare de 0,51 milioane de lei.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,2%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,19%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de inves-tiţii, a coborât cu 1,96%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb