BVB Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville: "Majoritatea indicilor BVB au încheiat ziua într-o uşoară scădere, pe fondul unei retrageri faţă de maximele zilei"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 martie 2017

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville: "Majoritatea indicilor BVB au încheiat ziua într-o uşoară scădere, pe fondul unei retrageri faţă de maximele zilei"

Şapte dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de 18,83 milioane de lei (4,14 milioane euro), mai mic decât cel din şedinţa precedentă de 43,14 milioane lei.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, ne-a declarat:

"Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua într-o uşoară scădere, pe fondul unei retrageri faţă de maximele zilei, după o creştere iniţială pe bursele vest-europene. Indicele BET a pierdut 0,08% în comparaţie cu şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0,1% pentru BET-FI şi 0,23% pentru ROTX. Cel mai mare avans pe segmentul principal a fost înregistrat de acţiunile Mecanică Fină (MECE) cu 7,64%, pe fondul tranzacţionării unui volum modest de acţiuni, în timp ce, din cadrul indicelui BET, preţul titlurilor Banca Transilvania (TLV) au avut cea mai bună evoluţie, în apreciere cu 0,36% în condiţiile în care, pe acest simbol, s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat uşor sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Electroputere (EPT) cu o depreciere de 3,74%, volumul tranzacţionat fiind sub media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Electrica (EL), titlurile coborând cu 0,70%".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "OMV Petrom" (SNP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,26 milioane de lei. Cotaţia SNP s-a apreciat cu 0,33%, preţul de închidere fiind de 0,3 lei/unitate.

Titlurile (TLV) au închis la un preţ de 2,765 lei/acţiune, în urma unui rulaj de 1,68 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Transgaz" (TGN) de 1,64 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 357 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), cu un rulaj de 1,42 milioane de lei. Cotaţia BRD s-a depreciat cu 0,52%, ultimul preţ fiind de 11,58 lei/acţiune.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, cinci tranzacţii.

Cele mai importante dintre acestea, au fost două transferuri realizate cu titluri TLV, însumând 2,58 milioane lei, la preţul unitar de 2,76 lei, cotaţia emitentului apreciindu-se cu 0,18%.

Au mai fost încheiate trei tranzacţii "deal" cu titluri EL, în valoare de 1,85 milioane de lei, la preţul 13,86 lei/acţiune, în scădere cu 0,72%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,06%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,38%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Mecanică Fină" (MECE): +7,64%

2. "Altur" (ALT): +6,49%

3. "Impact Developer & Contractor" (IMP): +3,92%

4. "Rompetrol Rafinare" (RRC): +3,47%

5. "Turbomecanica" (TBM): +2,94%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -3,74%

2. "Stirom" (STIB): -3,08%

3. "OIL Terminal" (OIL): -3,06%

4. "Conted" (CNTE): -2,37%

5. "Alumil Rom Industry" (ALU): -1,16%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb