BVB Ovidiu Dumitrescu, "Tradeville": "Indicii, în scădere, pe fondul unei şedinţe pozitive pe bursele occidentale"

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 aprilie 2017

Titlurile "Banca Transilvania", cele mai lichide

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de 29,1 milioane de lei (6,4 milioane euro), mai mare decât cel de marţi, de 22,4 milioane lei.

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct "Tradeville", ne-a declarat: "Indicii BVB au încheiat ziua în scădere, pe fondul unei şedinţe mai degrabă pozitive pe bursele occidentale. Indicele BET a pierdut -0,44% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,55% (BET-FI) şi -0,03% (BET-BK). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 6,3 milioane euro, sub media de 9,01 milioane euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile New Europe Property Investments Plc. (NEPI), cu +10,11%, pe fondul tranzacţionării unui volum de o acţiune, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor Conpet S.A. (COTE) a avut cea mai bună evoluţie (+2,16%), în condiţiile în care pe acest simbol s-a tranzacţionat un volum de acţiuni aflat semnificativ peste media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Electroputere (EPT), cu -7,61%, volumul tranzacţionat fiind modest în termeni absoluţi, dar aflându-se peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Romgaz S.A. (SNG, -0,97%), pe fondul unui volum aflat peste media ultimelor şase luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 10,83 milioane de lei. Titlurile TLV au coborât cu 0,91%, încheind ziua la 2,71 lei/unitate.

Acţiunile "Electrica" (EL) s-au depreciat cu 0,14%, la 14,32 lei/titlu, în urma unui rulaj de 5,6 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) de 2,74 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 12,42 lei/acţiune, în coborâre cu 0,64%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor SNG, cu un rulaj de 2,58 milioane de lei. Ultimul preţ la care s-au schimbat titluri SNG a fost de 30,65 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o depreciere de 0,45%, iar indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,40%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "New Europe Property Investments" (NEP): +10,11%

2. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): +6,22%

3. "Erste Group Bank" (EBS): +2,26%

4. "Conpet" (COTE): +2,16%

5. "Bucovina Club de Munte" (BCM): +2,11%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electroputere" (EPT): -7,61%

2. "Conted" (CNTE): -3,42%

3. "Prodplast" (PPL): -3,33%

4. "Socep" (SOCP): -2,38%

5. "Uztel" (UZT): -1,84%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb