BVB Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Indicii locali, într-o uşoară scădere, în ciuda evoluţiilor pozitive de pe bursele occidentale"

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 decembrie 2016

Şapte dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 37,13 milioane de lei (8,25 milioane euro), mai mare decât marţi (6,17 milioane euro).

Domnul Ovidiu Dumitescu, director general adjunct Tradeville, ne-a declarat: "Indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua (de ieri, n.r.) în general într-o uşoară scădere, în ciuda evoluţiilor pozitive de pe bursele occidentale. Indicele BET a pierdut 0,2% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,2% (BET-TR) şi +1,12% (BET-FI). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 7,75 milioane euro, puţin sub media de 8,05 milioane euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Casa de Bucovina S.A. (BCM), cu +6,67%, pe fondul unui volum mic în termeni absoluţi şi aflat sub media din ultimele 6 luni, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor Fondul Proprietatea S.A. (FP) a avut cea mai bună evoluţie (+0,63%), în condiţiile în care volumele au fost mult peste media ultimului semestru. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregis-trat-o acţiunile Electroputere S.A. (EPT), cu -12,06%, pe fondul unor volume mici în termeni absoluţi, dar mult peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile BRD-GSG S.A. (BRD, -1,08%), valorile pe piaţa «regular» fiind peste media ultimelor 6 luni pentru acest simbol".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 11,45 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri FP a fost de 0,795 lei/unitate.

Acţiunile "Banca Transilvania" (TLV) au coborât cu 0,63%, la 2,36 lei/unitate, în urma unui rulaj de 9,31 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "OMV Petrom" (SNP) de 2,08 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,235 lei/unitate, în stagnare.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate două tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 1,46 milioane lei, a fost realizată cu titluri "Transelectrica" (TEL), la preţul unitar de 29,1 lei.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,18%. Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,02%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,2%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb