Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua anterioară, de 24,35 milioane de lei (5,38 milioane de euro).
Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct Tradeville, ne-a declarat: "Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua (de ieri, n.r.) în teritoriu negativ, pe fondul unui mediu volatil pe pieţele europene şi în prima parte a sesiunii nord-americane, generat de turbulenţele macroeconomice şi bursiere din China. Indicele BET a pierdut 0,92% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,92% (BETPlus) şi -0,39% (BET-FI). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 4,52 milioane de euro, semnificativ sub media de 6,05 milioane euro înregistrată de la începutul anului".
În ceea ce priveşte evoluţia titlurilor, domnul Dumitrescu a precizat: "Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Petrolexportimport S.A. (PEI) cu +14,77%, pe fondul unor volume reduse, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor BVB, SNN şi TEL au avut cea mai bună evoluţie (0%), în condiţiile în care volumele tranzacţionate au fost relativ mici. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi acţiunile Casa de Bucovina - Club de Munte S.A. (BCM) cu -6,33%, pe fondul celui mai mare volum al ultimei jumătăţi de an. Din cadrul indicelui BET cea mai mare scădere a zilei au marcat-o titlurile OMV-Petrom (SNP, -1,72%), volumele fiind uşor sub media ultimelor 6 luni".
Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,17 milioane de lei. Cotaţia TLV a coborât cu 1,29%, la 2,295 lei/unitate.
Titlurile "Romgaz" (SNG) au scăzut cu 0,38%, la 26,55 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,68 milioane de lei.
Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 1,16 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,4 lei/unitate, în depreciere cu 0,87%.
Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transelectrica" (TEL), cu un rulaj de 0,98 milioane de lei. Cotaţia TEL a stagnat, ultimul preţ fiind de 29,2 lei/unitate.
Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, şase tranzacţii. Una dintre acestea, de 3,43 milioane lei, a fost realizată cu titluri "OMV Petrom" (SNP), la un preţ de 0,286 lei/acţiune, în coborâre cu 1,38% faţă de referinţă.
De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri "Transgaz" (TGN), în valoare de 3,28 milioane de lei, în stagnare la preţul de 274 lei/acţiune.
Au mai fost consemnate două "deal"-uri cu acţiuni "Cemacon" (CEON), însumând 1,6 milioane lei, la un preţ de 0,303 lei/acţiune, în scădere cu 12,68%.
Nu în ultimul rând, s-au înregistrat două tranzacţii cu titluri SNG, care au totalizat 1,21 milioane.
Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,85%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,61%.
1. bvb
(mesaj trimis de iorga în data de 07.01.2016, 11:48)
Ha, hahahaaaa, BVB - o mega jigoderie sau easccherie aranjata pentru "burtile si gulerele albe, pentru jecmanirea fraierilor, la BVB de fapt cartile sunt "aranjate din "timp", doar prostii nu stiu nimic ci, suporta consecintele ...