BVB Preţul acţiunilor "Amonil" a crescut cu 14,8%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 iulie 2004

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei bursiere de ieri s-a ridicat la 57,9 miliarde de lei. Indicii BET şi BET-C au înregistrat noi maxime istorice. BET a ajuns la 3.119,46 puncte, în creştere cu 43,63% faţă de nivelul de la începutul anului. Nivelul BET-C la finele şedinţei de ieri era de 2.068,28 puncte, înregistrînd o apreciere de 48,76% de la începutul anului.

Pe parcursul sesiunii a fost efectuată o tranzacţie cu 36 de obligaţiuni BRD, la un preţ cu 2% mai mare decît principalul. Valoarea tranzacţiei s-a ridicat la 958,9 milioane de lei.

"Impact" Bucureşti

Preţul acţiunilor IMP a crescut în prima parte a sesiunii de la 4.810 lei (preţul de deschidere) la 4.880 lei/acţiune (maximul zilei), după care trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 4.820 lei/acţiune, cu 12% mai mic decît preţul de închidere de miercuri. În prima parte a şedinţei a fost transferat un pachet de 85.500 de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 4.850 lei/acţiune.

Brokerii susţin că preţul acţiunilor IMP a scăzut întrucît 30 iunie a fost ultima zi cînd acţionarii mai puteau cumpăra acţiuni pentru a beneficia de o acţiune gratuită la şapte deţinute, astfel că ieri cererea pentru aceste titluri a scăzut.

SNP "Petrom"

Cursul acţiunilor SNP a avut o evoluţie volatilă pe parcursul sesiunii de ieri, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 2 milioane de titluri, în valoare totală de 4,9 miliarde de lei. Ultimul transfer a fost realizat la preţul de 2.490 lei/acţiune, cu 2,5% mai mare decît preţul de închidere de miercuri. Cel mai mare pachet transferat a numărat 103.000 titluri, preţul la care a fost realizat transferul a fost de 2.460 lei/acţiune.

Brokerii consideră că investitorii sînt interesaţi de acţiunile SNP întrucît privatizarea societăţii a intrat pe ultima sută de metri.

"Carbid Fox" Tîrnăveni

Preţul titlurilor CRB a crescut pînă la nivelul de 615 lei/acţiune (maximul zilei), după care, spre sfîrşitul şedinţei trendul s-a inversat, ultimul transfer fiind efectuat la cursul de 600 lei/acţiune, cu 8,7% mai mare decît preţul de închidere de miercuri. Ultimul pachet tranzacţionat a fost şi cel mai mare, numărînd 40.000 de acţiuni. Brokerii consideră că interesul mare manifestat de către investitori pentru această societate se datorează revigorării activităţii acesteia.

"Amonil" Slobozia

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, preţul titlurilor AMO s-a înscris pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 24,6 milioane de titluri valoare tranzacţiilor efectuate cu acestea ridicîndu-se la 5,5 miliarde de lei.

Brokerii precizează că pe parcursul şedinţei de ieri, un investitor a lansat un ordin de cumpărare pentru aproximativ 7 milioane de acţiuni, la preţul maxim al zilei, de 264 lei/titlu.

Cel mai mare pachet transferat a numărat 2 milioane de acţiuni iar tranzacţia a fost realizată la jumătatea sesiunii, la preţul de 264 lei/acţiune. Spre sfîrşitul sesiunii, în piaţă nu mai era nici un ordin de vînzare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb