BVB "Rompetrol Rafinare" Constanţa - cele mai lichide acţiuni

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 martie 2005

Şedinţa de ieri a fost una pozitivă, spre final înregistrîndu-se creşteri ale celor mai tranzacţionate acţiuni, dar au continuat scăderile titlurilor mai puţin lichide. Problema producătorilor de îngrăşăminte chimice continuă să influenţeze negativ cotaţiile acţiunilor, astfel "Azomureş" a înregistrat o scădere a preţului cu 7,2% faţă de şedinţa anterioară, în schimb ce "Amonil" a crescut cu 12,2% faţă de cotaţia precedentă.

Indicele BET care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece societăţi a crescut ieri cu 1,04% datorită creşterii cotaţiilor acţiunilor care intră în componenţa indicelui. Spre sfîrşitul şedinţei bursiere, o dată cu apariţia convocatorului "Băncii Transilvania" , preţul acţiunilor TLV a crescut influenţînd pozitiv cotaţiile celorlalte acţiuni lichide.

Acţiunile "Petrom" Bucureşti au crescut ieri cu 0,6% faţă de şedinţa trecută.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cele mai lichide acţiuni de pe piaţă au fost ieri titlurile RRC, care au fost transferate într-un volum mare de peste 108 milioane acţiuni, în valoare totală care depăşeşte 100 miliarde lei. Preţul de închidere de ieri a fost de 925 lei/acţiune, în creştere cu 2,8% faţă de şedinţa precedentă. La sfîrşitul şedinţei a fost transferat un pachet de peste 28,19 milioane acţiuni la preţul de 950 lei/acţiune.

Directorul general al "Intercapital Invest", domnul Răzvan Paşol estimează o evoluţie cres-cătoare a cotaţiilor RRC, dar pînă la sfîrşitul anului. Domnia sa afirmă: "Pe termene mai scurte o prognoză este mai dificilă şi probabil că acţiunile vor urma trendul general al pieţei, aşa cum s-a mai întîmplat, dar cu o volatilitate destul de ridicată".

"Banca Transilvania"

Cu acţiunile TLV s-au perfectat tranzacţii ce au depăşit 26 miliarde lei. Preţul de închidere de ieri a fost de 13.200 lei/acţiune, în creştere cu 3,1% faţă de şedinţa anterioară. Preţul mediu de13.089 lei/titlu, al acţiunilor TLV a variat între un maxim de 13.400 lei şi un minim de 12.800 lei/acţiune. "Banca Transilvania" a anunţat majorarea capitalului social şi intenţia de lansare a unei emisiuni de obligaţiuni în valoare de 25 milioane dolari. La jumătatea şedinţei de tranzacţionare s-a perfectat o tranzacţie cu un număr de 100.000 acţiuni TLV la preţul de 13.000 lei/acţiune, iar spre final a fost transferat un alt pachet de 93.000 acţiuni la preţul de 13.100 lei/acţiune.

SIF Moldova Bacău

Preţul acţiunilor SIF 2 a scăzut faţă de şedinţa anterioară cu 0,9% , cu aceste titluri perfectîndu-se tranzacţii în valoare de 15,7 miliarde lei.

Răzvan Paşol consideră că: "SIF-urile în general au un potenţial foarte bun, dar acest potenţial este pe termen mai lung. Pe termen scurt prognoza este diferită".

La jumătatea şedinţei de tranzacţionare s-a transferat un pachet de 70.000 acţiuni SIF2 la preţul de 11.000 lei/acţiune. Preţul de închidere de ieri a fost de 10.500 lei/acţiune.

Valoarea totală a tranzacţiilor perfectate ieri pe Bursă a însumat 227,7 miliarde lei, în creştere faţă de ziua precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb