BVB "Rompetrol Rafinare" Constanţa - de două zile vedetă la Bursă

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 aprilie 2005

Prima surpriză a şedinţei de tranzacţionare de vineri a fost aceea că preţurile celor cinci societăţi de investiţii financiare au înregistrat creşteri faţă de ziua anterioară. Brokerii sînt de părere că au început să apară cumpărători de acţiuni SIF. "SIF Moldova" Bacău a avut cea mai mare creştere a cotaţiei, cu 10,5% faţă de şedinţa precedentă, perfectîndu-se tranzacţii care au depăşit 19 miliarde lei.

S-au efectuat tranzacţii speciale (deal) cu titlurile "Petrom" şi "BRD Societe Generale". Astfel, s-au transferat 183.500 acţiuni BRD, în valoare de 9,175 miliarde lei la preţul de 50.000 lei/acţiune. Titlurile SNP au fost tranzacţionate în număr de peste 3 milioane, la preţul de 3.600 lei/acţiune. Brokerii sînt de părere că va urma o lună de acumulări deoarece investitorii sînt interesaţi de societăţile care acordă drepturi pentru acţionari, în condiţiile în care preţurile nu sînt atît de ridicate ca la nivelul sfîrşitului primei luni a anului.

Aceştia speră ca evoluţia pozitivă a pieţei bursiere să fie una sănătoasă şi astfel să se tindă spre preţul corect al acţiunilor.

"SIF Oltenia" Craiova

Vineri, cotaţia titlurilor SIF 5 a crescut cu 6,2% faţă de şedinţa anterioară, preţul la închiderea şedinţei fiind de 12.000 lei/acţiune. În partea a doua a şedinţei de tranzacţionare s-a transferat cel mai mare pachet de 89.500 acţiuni la un preţ de 11.900 lei/acţiune.

"Petrom" Bucureşti

Preţul acţiunilor SNP a cres-cut în prima parte a sesiunii bursiere, scăzînd spre final. La închiderea şedinţei, cotaţia s-a situat la nivelul de 3.600 lei/acţiune, în creştere cu 2,6% faţă de şedinţa anterioară. Preţul a variat pe parcursul şedinţei între minimul de 3.560 şi maximul zilei de 3.730 lei/acţiune. Valoarea totală a transferurilor perfectate cu acţiunile SNP a depăşit 36 miliarde lei.

"Rompetrol Rafinare"Constanţa

După suspendarea de la tranzacţionare timp de două zile, în şedinţa în care acestea au fost reluate la tranzacţionare, acţiunile RRC au cunoscut o evoluţie pozitivă, crescînd de la 812 lei la 980 lei/acţiune. Acesta din urmă a fost şi preţul de închidere al şedinţei de vineri. Cel mai mare pachet a fost transferat în partea a doua a şedinţei şi a cuprins 7 milioane acţiuni RRC la preţul de 973 lei/acţiune. Cotaţia a crescut, vineri, cu 8,5% faţă de şedinţa precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb