BVB Rulaj de numai 31 de milioane de lei

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 august 2022

Rulaj de numai 31 de milioane de lei

Închideri mixte pentru indici

Valoarea tranzacţiilor derulate ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) s-a ridicat la doar 31,8 milioane de lei, cu mult sub media zilinică a anului, de circa 100 milioane de lei, în condiţiile în care prin piaţa "deals" nu a avut loc niciun schimb.

Indicii au avut închideri mixte, într-un context general negativ în pieţele europene. Indicele BET, ce reflectă dinamica celor mai lichide 20 de titluri ale pieţei noastre, a urcat cu 0,07%, la 12.589 de puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a depreciat cu 0,13%, până la 2.285 de puncte.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul lor zilnic: "Majoritatea indicilor BVB au avut variaţii nesemnificative, doar BET-NG, +0,44% şi BET-FI, -0,65% evidenţiindu-se cu variaţii uşor mai accentuate. Valoarea tranzacţiilor a fost de 6,8 milioane de euro, în uşoară scădere faţă de şedinţa anterioară.

Acţiunile OMV Petrom (SNP) şi Fondul Proprietatea (FP) au înregistrat cele mai mari valori tranzacţionate. Titlurile emitenţilor din cadrul indicelui BET au variat între -1,13% pentru Sphera Franchise Group (SFG) şi +1,5% în cazul Alro (ALR)".

În piaţa "regular", topul valorii schimburilor a fost condus de acţiunile OMV Petrom, ce au cumulat un rulaj de 11,08 milioane de lei, titlurile SNP încheind ziua în stagnare, la preţul unitar de 0,529 lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea au coborât cu 0,51%, până la preţul de 1,94 lei, pe fondul unei valori a tranzacţiilor de 7,08 milioane de lei.

Pe poziţia a treia a clasamentului lichidităţii s-au situat titlurile BRD-Groupe Societe Generale (BRD), ce au stagnat, la preţul de 13,78 lei, în condiţiile unei valori a tranzacţiilor de 3,35 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania (TLV) au urcat cu 0,24%, la preţul de 2,065 lei, pe fondul unor schimburi de 1,7 milioane de lei.

Indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,07%, la 1.876 de puncte, în timp ce indicele BET-XT, al celor mai lichide 30 de acţiuni ale bursei noastre, a stagnat, la 1.103 puncte.

Indicele BETAeRO, al companiilor listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB, s-a apreciat cu 0,02%, la 895 de puncte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb