BVB SAU SIBEX? BRM caută partener pentru piaţa derivatelor pe mărfuri

Alina Toma Vereha
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 mai 2009

Bursa va trebui să preia sau să înfiinţeze un SSIF

Acţionarii Bursei Române de Mărfuri (BRM) au decis participarea la capitalul social al unei Societăţi de Servicii de Investiţii Financiare (SSIF), având ca obiect tranzacţionarea instrumentelor financiare derivate.

Septimiu Stoica, preşedintele BRM, ne-a declarat: "Bursa de Mărfuri şi-a propus să tranzacţioneze şi produse derivative. Autorităţile ne-au comunicat că nu putem dezvolta noi o astfel de piaţă, prin modificarea Legii burselor de mărfuri. Astfel că soluţia este piaţa de capital. Trebuie să ne găsim un partener pentru a putea pune bazele pieţei propriu-zise într-o formulă acceptată de CNVM şi să facem tranzacţiile prin intermediul unui SSIF".

Întrebat dacă agreează o colaborare cu Bursa de Valori Bucureşti sau cu Bursa de la Sibiu, domnia sa ne-a precizat că BRM încă nu a ales partenerul pentru dezvoltarea pieţei derivativelor pe mărfuri.

De asemenea, Bursa de Mărfuri preferă să fie acţionarul majoritar al unui SSIF, fie prin achiziţionarea unei societăţi existente, fie prin înfiinţarea unei firme noi, care să se ocupe numai de intermedierea tranzacţiilor cu produse derivative pe mărfuri.

Septimiu Stoica ne-a precizat: "Consiliul de Administraţie a fost mandatat să găsească cea mai bună soluţie pentru implementarea acestui proiect. Suntem în discuţii cu mai multe SSIF-uri pentru a vedea dacă vom prelua o astfel de companie, dacă vom intra într-un parteneriat sau dacă va trebui să înfiinţeze BRM-ul un SSIF nou.

Noi trebuie să asigurăm accesul acţionarilor BRM la tranzacţiile cu produse derivative. Foarte important este să găsim şi un partener cu care să punem bazele pieţei de produse derivative pe mărfuri".

Pentru implementarea acestui proiect, dar şi a măsurilor de dezvoltare a actualelor pieţe, Adunarea Generală a Acţionarilor BRM a hotărât majorarea capitalului social. Pentru perioada următoare, BRM vizează dezvoltarea tranzacţiilor cu produse derivate pe mărfuri, cu prioritate, într-o primă fază, pe produse petroliere, energie electrică, metale şi cereale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb