BVB Scad indicii bursieri

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 august 2006

Şedinţa de ieri s-a închis cu scăderea tuturor indicilor bursieri. Cel mai mult a scăzut indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare BET FI cu -0,71%, urmat de BET cu -0,43% (urmăreşte evoluţia preţurilor celor mai lichide zece acţiuni cotate) şi BET C cu -0,24% (urmăreşte evoluţia preţurilor tuturor acţiunilor lis-tate).

Valoarea totală transferată a crescut ieri cu 52% faţă de prima zi a săptămânii, ajungând la 22.590.870 lei (6.411.121 euro).

Cu titlurile SIF 2 "Moldova" s-au realizat tranzacţii în valoare totală de 3.908.120 lei, iar până la finalul sesiunii, acestea au cumulat o depreciere de -1,95%. Spre mijlocul şedinţei cotaţia acţiunilor a scăzut, iar cel mai mare pachet de acţiuni a fost transferat la preţul de 2,02 lei/acţiune.

La formarea valorii totale, o contribuţie importantă au avut-o şi tranzacţiile cu titluri SIF 5 "Oltenia", care au totalizat 3.335.710 lei. Acţiunile SIF 5 au încheiat şedinţa la -0,78%. La fel ca în cazul SIF 2, şi titlurile SIF 5 au scăzut la mijlocul şedinţei.

Siviu Antonescu, de la SSIF "Harinvest", apreciază că şedinţa de ieri a avut un volum mai bun ca ieri, însă bursa se încadrează în limitele de vară, cu lichiditate mai scăzută. Ieri sectorul SIF a înregistrat scăderi, cotaţiile coborînd acum după ce au crescut în ultimele şase săptămâni. Sectorul bancar înregis-trează o consolidare. "Banca Transilvania" Cluj Napoca a avut cele mai bune rezultate dintre cele trei bănci cotate. Domnul Antonescu ne-a explicat că titlurile TLV nu au resimţit scăderea în perioada când majoritatea acţiunilor au căzut. Nici acum când banca a înregis-trat rezultate bune creşterea acţiunii TLV nu este atât de rapidă, precum ar fi de aşteptat. Silviu Antonescu a încheiat comentând că vom putea vedea un trend clar al bursei în momentul în care volumele vor creşte. Volumul total tranzacţionat a crescut ieri cu 107%, ajungând până la 43.043.116 titluri. "Rompetrol Rafinare" Constanţa a cedat prima poziţie societăţii "SOCEP" Constanţa, care a înregistrat 14.022.500 de titluri transferate, totalizând 2.398.045 lei. Titlurile RRC au ocupat ieri poziţia secundă, cu 10.117.000 titluri transferate, şi după ce în ultimele zile au crescut, ieri au încheiat sesiunea pe minus (-1,75%).

ì "Flamingo Internaţional" Bucureşti

În sesiunea de ieri cea mai bună evoluţie a avut-o societatea "Flamingo Internaţional", ale cărei acţiuni au cumulat o apreciere de + 5,11%. Silviu Antones-cu consideră că tot sectorul IT a înregistrat rezultate slabe. Cu toate că "Flamingo" a încheiat primele şase luni ale anului cu o pierdere de 6.143.237 lei, titlurile sale au urcat ieri cel mai mult. S-au transferat 495.166 titluri FLA, care au însumat o valoare totală de 182,365,6 lei.

Valentina Cosma

Notă: Săgeţile indică trendul pe care s-a înscris preţul acţiunilor respective în timpul şedinţei bursiere de ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb