BVB Scădere pe toată linia

A.B.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 noiembrie 2005

Piaţa a fost ieri în scădere, toţi cei patru indici bursieri depreciindu-se. Cea mai accentuată scădere a fost cea înregistrată de sectorul societăţilor de inves-tiţii financiare, al căror indice, BET-FI, a pierdut 3,32 puncte procentuale. Indicele general al pieţei, BET, a scăzut cu 0,36%, în timp ce BET-C s-a depreciat cu un sfert de punct procentual. Indicele ROTX a avut o variaţie negativă nesemnificativă, de numai 0,02%.

Categoria SIF-urilor a înregistrat scăderi importante ale cotaţiilor, cea mai accentauată fiind SIF 2 "Moldova" (4,3%). Singura cotaţie care a avut o depreciere mai mică de două puncte procentuale a fost SIF 1 "Banat Crişana" (1,7%. Cele mai lichide acţiuni de la această categorie au fost ale SIF 5 "Oltenia", cu un rulaj de peste 4,4 milioane de acţiuni şi o valoare de tranzacţionare de peste 9,1 milioane RON.

Cotaţiile titlurilor din sectorul bancar au avut evoluţii contrare. Preţul mediu al TLV "Banca Transilvania" a crescut cu 0,9% (una dintre puţinele aprecieri din cadrul primei categorii), în timp ce cotaţia BRD "Groupe Société Générale" a scăzut cu 0,8 puncte procentuale. Cotaţia BCC "Banca Comercială" a rămas aceeaşi cu cea din şedinţa precedentă, pe fondul unei lichidităţi reduse (425.124 acţiuni tranzacţionate).

Stagnări ale cotaţiei au fost înregistrate şi în sectorul petrolier, atît variaţia acţiunilor SNP "Petrom", cît şi cea RRC "Rompetrol Rafinare" fiind nule. Titlurile SNP au fost rulate în număr de peste trei milioane, iar preţul de închidere a fost de 4,04 RON/acţiune. Rulajul cu acţiunile RRC a depăşit 9,9 milioane RON, pe fondul unor tranzacţii numeroase cu pachete medii. În cea de-a doua parte a şedinţei a fost transferat un pachet semnificativ, de 2,7 milioane RON.

Şi cotaţia acţiunilor din sectorul farmaceutic a avut evoluţii contrare. Astfel, în timp ce variaţia preţului titlurilor ATB "Antibiotice" a fost una negativă, de 0,5%, cotaţia SCD "Sicomed" a cîştigat 0,8 puncte procentuale. Lichiditatea în acest sector a fost însă foarte redusă.

SIF 2 "Moldova" Bacău

Cotaţia acţiunilor SIF 2 "Moldova" Bacău a scăzut semnificativ ieri, cu 4,3 puncte procentuale. Şedinţa s-a deschis aproape de maximul zilei, la preţul de 1,81 RON/acţiune, pentru ca la închidere o acţiune SIF 2 să fie cotată la 1,77 RON, valoare apropiată de minimul zilei. Titlurile SIF 2 au fost printre cele mai lichide din categoria SIF-urilor, cu un rulaj de peste trei milioane de acţiuni şi o valoare totală de tranzacţionare de peste şase milioane RON.

"Banca Transilvania"

Acţiunile TLV "Banca Transilvania" au fost avut ieri cea mai mare lichiditate în cadrul primei categorii, înregistrîndu-se un rulaj de peste 7,5 milioane de acţiuni. Preţul a avut o variaţie scăzută, tranzacţiile de ieri fiind realizate în intervalul 1,13 şi 1,15 RON/acţiune. Preţul la închiderea şedinţei a fost acelaşi cu cel din deschidere, respectiv de 1,14 RON/acţiune. Cotaţia a urcat semnificativ, cu 0,9 puncte procentuale. Valoarea totală a tranzacţiilor cu titlurile TLV s-a ridicat ieri la peste 8,6 milioane RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb