BVB Scăderile continuă, pe fondul evoluţiei negative a pieţelor externe

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 martie 2016

Şase dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 15,21 milioane de lei (3,41 milioane de euro).

Această evoluţie a survenit pe fondul deprecierilor indicilor bursieri, înregistrate atât pe bursele europene, cât şi în prima parte a şedinţei de tranzacţionare nord-americane de ieri.

Volumul total de tranzacţionare a fost unul dintre cele mai mici de la începutul anului. Valoarea schimburilor realizate cu acţiuni a fost de 2,25 milioane de euro, în timp ce tranzacţiile cu certificate au însumat 1,15 milioane euro.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,35%, cele mai mari deprecieri din cadrul său fiind înregistrate de titlurile OMV Petrom (SNP, -1,93%) şi de cele ale Băncii Transilvania (TLV, -1,22%).

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,36%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,37%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,25%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,04%.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 1,41 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri TLV a fost de 2,42 lei/unitate.

Acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut cu 0,4%, la 0,755 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,32 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "SIF Transilvania" (SIF3) de 1,12 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,282 lei/unitate, în urcare cu 0,36%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), cu un rulaj de 0,87 milioane de lei. Cotaţia BRD a crescut cu 1,15%, ultimul preţ fiind de 10,6 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. BCE aduce creşteri pe pieţele europene

    BURSA 11.03.2016

    acum citeste articolul de mai sus!macar in titluri analistii de la acest ziar nu trebuie luati in serios 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb