BVB Şedinţă de week-end la Bursă

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 august 2005

Sfîrşitul săptămînii trecute a fost unul fără evenimente majore, exceptînd rezultatele financiare semestriale ale unor companii listate la Bursă care ar putea impulsiona activitatea pe piaţa de capital în cursul acestei săptămîni. Cotaţiile principalilor emitenţi nu au suferit modificări semnificative. Rulajul de vineri de la Bursă a fost unul modest, perfectîndu-se tranzacţii în sumă de aproximativ 12,5 milioane de RON. În cursul zilei de vineri au lipsit şi transferurile cu obligaţiuni.

Indicii bursieri au crescut comparativ cu nivelurile înregis-trate în ziua precedentă. Astfel, cea mai mare creştere a avut-o indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, apreciindu-se cu 0,61%, în timp ce o creştere mai uşoară, de 0,31%, a fost înregistrată de indicele BET - FI, care reflectă evoluţia cotaţiilor SIF.

La prima categorie, cele mai lichide acţiuni au fost cele ale "BRD Groupe Société Générale". Acesta a fost şi singurul emitent lichid, de altfel, cu o volatilitate ridicată a cursului. Cotaţia acţiunilor băncii a fluctuat între 11,6 RON şi 12 RON/acţiune, stabilizîndu-se la finele sesiunii de vineri la nivelul de 12 RON/acţiune, care a fost şi maximul zilei. Preţul de închidere a fost cu 3,5% mai mare decît cel din şedinţa anterioară. Rulajul total de la Bursă de vineri realizat cu titlurile BRD a însumat aproape două milioane de RON, la un număr de 162.625 acţiuni transferate.

La aceeaşi categorie, pe locul doi ca valoare tranzacţionată s-au situat acţiunile "Banca Transilvania". Întreg sectorul bancar de la prima categorie a înregistrat la sfîşitul zilei de vineri ajustări ale cotaţiilor. Preţul acţiunilor TLV la închiderea şedinţei a fost de 0,9000 RON/acţiune, în creştere cu 1,1% comparativ cu ziua anterioară.

Valoarea totală tranzacţionată a fost de 1,3 milioane de RON, realizată cu aproximativ 1,5 milioane de titluri transferate.

La aceeaşi categorie, nu au lipsit nici tranzacţiile speciale (deal). Astfel, cu acţiunile "Petrom" s-au perfectat transferuri în sumă totală de peste un milion de RON, din care mai mult de 770.000 RON a reprezentat tranzacţia specială. Au fost tranzacţionate 1.641.000 acţiuni SNP, la preţul de 0,4720 RON/acţiune. Preţul de la închiderea şedinţei de vineri a fost de 0,4730 RON/acţiune, acelaşi cu cel anterior.

Un singur titlu SIF, respectiv SIF4 "Muntenia" a închis finalul de săptămînă pe scădere, în timp ce celelalte acţiuni SIF au înregistrat creşteri comparativ cu şedinţa de joi.

Cel mai tranzacţionat a fost SIF5 "Oltenia" , cu un volum de aproximativ două milioane de acţiuni transferate şi un rulaj de peste 3 milioane de RON. Cu acţiunile SIF5 s-au efectuat trei tranzacţii speciale (deal), la acelaşi preţ de 1,6800 RON/acţiune. Preţul la închiderea şedinţei a fost de 1,6900 RON/acţiune, în creştere cu 0,6% faţă de şedinţă anterioară.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

În cadrul sectorului petrolier nu s-au realizat mişcări spectaculoase vineri din punct de vedere al cotaţiei. După ce a suferit corecţii pe parcursul şedinţei, cotaţia a urcat spre finalul zilei pînă la preţul de închidere de 0,0999 RON/acţiune, în creştere cu 1,4% faţă de cotaţia anterioară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb