BVB şi AAF au dezbătut evoluţia fondurilor de acţiuni

D.I.
Piaţa de Capital / 25 aprilie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Cele mai importante companii listate pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) sunt aşteptate să distribuie aproximativ 1,4 miliarde euro sub formă de dividende pe anul 2018. Investitorii urmează să aibă câştiguri de până la 12%, in funcţie de acţiunile în care şi-au plasat banii, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF), remis Redacţiei.

În acest context, "Primăvara investiţională", un eveniment organizat de Bursa de Valori Bucureşti şi Asociaţia Adiministratorilor de Fonduri, a adus astăzi în prim plan o dezbatere cu directorii de investiţii despre modul în care au evoluat fondurile de acţiuni cu expunere la BVB. Evenimentul a fost deschis de Lucian Anghel, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti şi a inclus şi momentul deschiderii oficiale a şedinţei de tranzacţionare, marcat prin sunarea clopoţelului.

Jan Pricop , Director Executiv Asociaţia Administratorilor de Fonduri, a declarat: "Fondurile de acţiuni au adus investitorilor în ultimii ani randamente anuale foarte bune beneficiind de un trend pozitiv al evoluţiei pieţelor bursiere, în special a celei locale, fapt răsplatit de către investitori prin subscrieri nete pozitive atât în anul 2017, cât şi în primele luni ale acestui an. Putem afirma că asistăm la un trend de creştere a popularităţii acestor fonduri în rândul investitorilor români, chiar dacă suntem încă departe de cota de popularitate a acestora la nivelul industriei europene a fondurilor de investiţii".

Reprezentanţii AAF precizează că la eveniment au participat specialişti în investiţii din cadrul administratorilor de fonduri de acţiuni cu expunere pe piaţa locală de capital care au înregistrat cele mai bune rezultate investiţionale în ultimele 12 luni, de până la 28%: Daniela Vasile - Manager de Investiţii Certinvest, Robert Burlan - Head of Investment Raiffeisen Asset Management, Alexandru Ilisie - Director Investiţii OTP Asset Management, Alexandru Combei - Director Investiţii BRD Asset Management şi Loredana Lungu - Senior Fund Manager ERSTE Asset Mangement.

Potrivit sursei citate, fondurile deschise de invesţii de tipul fondurilor de acţiuni cu investiţii importante în emitenţi tranzactionaţi la Bursa de Valori Bucureşti, ale caror active nete însumează în prezent aproximativ 1,3 mld lei, au obtinut - în general- randamente din doua cifre în ultimii 5 ani (peste 10%/an) şi se regasesc şi în portofoliile de produse ale următorilor administratori de fonduri: NN Investment Partners, Vanguard Asset Management, BT Asset Management, Swiss Capital Asset Management si STK Financial.

Conform datelor AAF, activele nete insumate ale celor 16 fonduri au crescut in ultimele 12 luni de la 979 milioane de lei, la 1265 milioane de lei (+29%), intrările nete de bani de la investitori fiind de 137 milioane de lei în aceeaşi perioadă, randamentele medii anuale ale fondurilor de acţiuni fiind:

- 13,1% in ultimele 12 luni (martie 2017-martie 2018);

- 10% in ultimii 3 ani (29,9% cumulat);

- 10,6% in ultimii 5 ani (53,1% cumulat).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb