BVB şi RASDAQ  Cotaţia "Fondului Proprietatea" a coborât la 0,6085 lei

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 februarie 2011

Cotaţia "Fondului Proprietatea" a coborât la 0,6085 lei

Acţiunile "Fondului Proprietatea" (simbol FP) au mai consemnat, în şedinţa de ieri, o scădere de 0,57%, la 0,6085 lei/acţiune, pe fondul unui rulaj de circa 21 de milioane de lei. Ieri, au fost tranzacţionate 34,66 milioane de acţiuni FP, la preţuri cuprinse între 0,605 lei şi 0,617 lei/titlu. "Fondul Proprietatea" are o capitalizare bursieră de 8,38 miliarde lei, potrivit preţului de 0,6085 lei/acţiune înregis-trat în şedinţa bursieră de ieri

Conducerea FP a anunţat, ieri, că Tribunalul Bucureşti a respins cererea formulată de Cristian Rozor privind suspendarea executării hotărâ-rilor Acţionarilor Fondului din 6 septembrie, anul trecut. Tribunalul Bucureşti a decis să disjungă soluţionarea cererii privind anularea hotărârilor din 6 septembrie de cererea de suspendare şi a înregistrat cererea sub un nou număr de dosar, fixând termenul de judecată în martie, anul acesta.

Acţiunile porducătorului de farmaceutice "Ropharma" Braşov (simbol RPH) au consemnat, ieri, o depreciere de 10,17%, la 0,8085 lei/acţiune, fiind tranzacţionate, în total, 5,31 milioane de acţiuni RPH.

Preţurile de schimb au variat între 0,8 lei şi 0,89 de lei/acţiune.

Conducdrea companiei a anunţat, recent, Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare şi Bursa de Valori Bucureşti că, pentru a respecta programul de răscumpărare al acţiunilor proprii aprobat de către acţionari la finele lunii octombrie 2010, intenţionează să depăşească plafonul maxim admis de Regulamentul CE până la maximul permis de 50% din volumul mediu zilnic de acţiuni tranzacţionate pe durata a douăzeci de zile de tranzacţionare anterioare zilei în care se efectuează tranzacţia. Potrivit deciziei acţionarilor, "Ropharma" Braşov va răscumpăra până la cinci milioane de acţiuni, sau 3,95% din capital, la un preţ care poate varia între 0,1 lei şi 3 lei pe unitate, în vederea alocării de titluri membrilor Consiliului de Administraţie, conducerii executive şi salariaţilor.

Pe piaţa Rasdaq, tranzacţiile cu titlurile "Remat Maramureş" Baia Mare (simbol REMM) au generat cea mai mare lichiditate, de 164.454 de lei. Acţiunile REMM s-au apreciat cu 6,91%, la 14,99 lei/acţiune, după ce, în timpul şedinţei, preţul acţiunilor a oscilat între 14,5 lei şi 15 lei/titlu.

Cotaţia "Prospecţiuni" Bucureşti (simbol PRSN) a înregistrat, ieri, o depreciere de 1,44%, la 0,2464 lei, pe fondul unui rulaj de circa 130.000 de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb