BVB şi RASDAQ Minus de 1,13% pentru indicele SIF-urilor

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 decembrie 2014

Minus de 1,13% pentru indicele SIF-urilor

BET-FI, indicele care urmăreşte evoluţia acţiunilor SIF şi ale Fondului Proprietatea, a scăzut, ieri, cu 1,13%, pe o piaţă în care toţi indicii au înregistrat deprecieri, însă de o magnitudine mai mică.

Acţiunile SIF1 Banat Crişana au încheiat şedinţa în creştere uşoară, cu 0,08%, la 1,2050 lei/unitate, după ce, luni, au pierdut 7,52%, la revenirea la tranzacţionare, după o săptămână de suspendare.

Acţiunile SIF Banat-Crişana au fost oprite de la transferuri toată săptămâna trecută, în contextul anchetei DIICOT privind delapidarea SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia (SIF4), precum şi manipularea pieţei de capital.

Titulurile SIF5 Oltenia au tras în jos indicele, coborând cu 3,28%, la 1,7680 lei.

Tranzacţiile efectuate, ieri, la Bursa de Valori Bucureşti au totalizat 53,26 milioane de lei (11,9 milioane de euro), pe fondul unei săderi de 0,88% a indicelui BET.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au consemnat cel mai ridicat rulaj, de 7,1 milioane de lei, şi au închis în scădere cu 0,85 %, la 0,872 lei/unitate

Pe locul al doilea, în topul lichidităţii, s-au clasat titlurile Romgaz (SNG), cu schimburi de 6,28 milioane de lei. Acţiunile SNG au urcat cu 0,36%, la 33,15 lei/unitate.

Tot ieri, au fost tranzacţionate acţiuni Electrica (EL) de 3,82 milioane de lei, cotaţia scăzând cu 2,22%, la 11 lei/unitate.

Indicele BET Plus s-a depreciat cu 0,84%, în timp ce BET-NG, al acţiunilor energetice a coborât cu 0,46%.

BET Plus include cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată BVB, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Indicele BET XT a scăzut cu 0,9%, iar BET BK a coborât cu 0,8%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Pe piaţa deal, a fost înregistrată o singură tranzacţie cu 1,05% din Iproeb Bistriţa (IPRU), în sumă de 275.000 lei, la un preţ cu 1,7% sub referinţă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ALO !!!, papgalii care postati "vesti" despre avantul BVB intro vertiginoasa miscare la "vale", cum stati cu "corectiile preturilor, ca ... "nu se mai opresc, ce naiba scuza mai fluturati acum ?.

    Saracele preturi, au suferit "corectii zdravene ... undeva intra 20 si 70 %, ce corectii dom'le, smenarii, unde sunt papagalii care "ademeneau romanii", sa investeasca pe BVB pentru a-si pastra "economiile !!!", ce hahalere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb