BVB ŞI RASDAQ - ZIUA CÂND SOBOLEWSKI A TRANSMIS CĂ SUNTEM TIGRUL EUROPEI CENTRALE ŞI DE EST Lichiditate de 3,25 milioane de euro

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 februarie 2015

Lichiditate de 3,25 milioane de euro

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat, vineri, o lichiditate de numai 3,25 milioane de euro, chiar în ziua când Ludwik Sobolewksi, directorul general al BVB a transmis investitorilor străini, la Londra, că România este tigrul Europei Centrale şi de Est.

"Obiectivul nostru este să ajungem la investitorii internaţionali care doresc să-şi crească prezenţa pe piaţa noastră şi să discutăm cum România poate deveni un membru cu drepturi depline al familiei pieţelor emergente. Vrem, de asemenea, să aflăm de la investitori despre provocările cu care ar putea să se confrunte", a spus Sobolewski.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au crescut cu 1,3% şi au compensat declinul cu 1,4% al titlurilor BRD - Groupe Societe Generale (BRD), iar bursa a închis în stagnare.

Indicele BET Plus, de referinţă, a crescut cu 0,1%, iar BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a rămas la nivelul de la închiderea de joi. BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Investitorii au devenit mai activi în partea a doua a şedinţei, când valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a fost de trei ori mai ridicată faţă de prima parte, însă totalul a ajuns până la final la numai 12,36 milioane de lei (2,8 milioane de euro), un nou minim începând din 19 noiembrie anul trecut, când au avut loc operaţiuni de 9,14 milioane de lei (aproape 2,1 milioane de euro), potrivit Mediafax.

Titlurile Romgaz (SNG) au consemnat cel mai ridicat rulaj, de 3,8 milioane de lei, sumă în care este inclusă şi singurul transfer de tip deal perfectat vineri, de 1,7 milioane de lei. Preţul acţiunilor producătorului de gaze naturale a scăzut cu 0,2%.

Tot în scădere a închis şi Electrica (EL), cu 0,7%, în urma unor schimburi de 1,6 milioane de lei, în timp ce Transgaz (TGN) a urcat cu 0,6%, după tranzacţii de 1,3 milioane de lei.

Indicele BET NG, al sectorului energetic, a scăzut cu 0,1%, iar BET FI, compus din cele cinci SIF-uri şi Fondul Proprietatea, a avansat cu 0,4%.

Acţiunile Fondul Proprietatea au urcat cu 1,3%, pe fondul unor tranzacţii de 1,3 milioane de lei.

Titlurile BRD şi-au revenit în a doua parte a zilei şi au închis în scădere cu 1,4%, după ce mai multe tranzacţii cu pachete mici de acţiuni, perfectate într-un interval de aproximativ o oră şi jumătate, au împins la mijlocul zilei cotaţia instituţiei de credit în scădere cu până la 3%.

Indicele BET XT a stagnat, iar BET BK a urcat cu 0,1%.

BET XT reflectă evoluţia primelor 25 de acţiuni româneşti în funcţie de lichiditate, inclusiv SIF-urile şi Fondul Proprietatea. Indicele BET BK cuprinde cele mai lichide 25 de acţiuni, printre care titlurile băncii austriece Erste (EBS), SIF-urile şi Fondul Proprietatea.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Tigruletul roman s-a transformat intr-o pisica in steroizi Sobolewski, este clar un semn pentru tine, dle presh de bursa...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb