BVB Titlurile "Rompetrol Rafinare" au fost cele mai lichide

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 mai 2004

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată prin aprecierea cursurilor la peste jumătate din simbolurile tranzacţionate. Valoarea bursieră a înregistrat o creştere de 70%, pînă la nivelul de 79,2 miliarde de lei. Indicii BET şi BET-C s-au apreciat uşor pe parcursul sesiunii de tranzacţionare, cu 0,53% şi respectiv 0,27% comparativ cu nivelurile înregistrate în şedinţa anterioară.

BET-FI a înregistrat o creştere de 2%, pe fondul aprecierii cursurilor titlurile emise de societăţile de investiţii. Acţiunile SIF "Banat Crişana" au fost cele mai lichide, valoarea transferurilor efectuate ieri cu acestea ridicîndu-se la nivelul de 7,9 miliarde de lei.

"Electroputere" Craiova a operat ieri diminuarea capitalului social, hotărîtă în cadrul Adunării generale a acţionarilor care a avut loc în data de 23 aprilie anul curent. În urma diminuării, societatea dispunde de un capital social de 120,1 miliarde de lei, divizat în acţiuni cu valoarea nominală de 1.000 lei.

"Impact" Bucureşti

Evoluţia preţului acţiunilor "Impact" Bucureşti s-a înscris, pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe un trend crescător, pe fondul unei lichidităţi medii. Au fost tranzacţionate peste 500.000 de acţiuni, în valoare de 2,6 miliarde de lei. Cel mai mare pachet tranzacţionat a numărat 50.000 de acţiuni, preţul transferului fiind de 4.950 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de 4.960 lei/acţiune, în creştere cu 3,3% faţă de nivelul înregistrat la sfîrşitul şedinţei anterioare. Brokerii consideră că investitorii sînt interesaţi de aceste titluri datorită rezultatelor financiare bune pe care le-a înregistrat compania pe parcursul primului trimestru al anului curent.

"Rompetrol Rafinare"

Acţiunile RRC au fost intens tranzacţionate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe fondul deprecierii preţului. În prima parte a şedinţei, cursul acţiunilor s-a menţinut relativ constant. Brokerii precizează că preţul titlurilor RRC a scăzut spre sfîrşitul sesiunii de tranzacţionare, pe fondul lansării de către investitori a unor ordine mari de vînzare. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 3.767.500 titluri, preţul tranzacţiei fiind de 670 lei/acţiune. Cursul la care a fost realizat ultimul transfer a fost de 668 lei/acţiune, cu 1,8% mai mic decît nivelul consemnat la sfîrşitul sesiunii de miercuri.

SNP "Petrom"

Cursul acţiunilor SNP a oscilat pe parcursul şedinţei de tranzacţionare de ieri între 2.330 lei şi 2.400 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost tranzacţionate peste 5,2 milioane de acţiuni, în valoare de 12,4 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat ieri a fost de 980.500 acţiuni, tranzacţia fiind consemnată în partea a doua a sesiunii bursiere, la preţul de 2.360 lei/acţiune. Preţul de închidere, de 2.390 lei/acţiune, a fost cu 0,4% mai mic faţă de nivelul înregistrat cu o zi înainte.

Notă: Săgeţile indică trendul pe care s-a înscris preţul acţiunilor respective în timpul şedinţei bursiere de ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb