BVB Titlurile "Rompetrol Rafinare" au fost cele mai lichide

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 iunie 2004

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri a fost de 159,2 miliarde de lei, cu 10% mai mică decît nivelul aferent şedinţei precedente. Pe fondul deprecierii cursurilor la peste jumătate din simbolurile tranzacţionate, nivelul indicelui BET-C s-a depreciat cu 0,31% (6,21 puncte) ajungînd la 1.990,21 puncte. BET-FI, care urmăreşte evoluţia titlurilor SIF, a înregistrat ieri o scădere de 5,08%, pînă la nivelul de 14.610,91 puncte, ca urmare a deprecierii cu peste 4,5% a cursurilor titlurilor SIF. Brokerii precizează că pe parcursul şedinţei de ieri au fost înregistrate primele scăderi semnificative ale preţurilor acţiunilor SIF după o perioadă de creşteri susţinute, ei considerînd că este vorba de o corecţie a preţului. Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate cu titluri ale societăţilor de investiţii a fost de 91,4 miliarde de lei, aproape 60% din totalul bursier.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Evoluţia cursului acţiunilor RRC a fost caracterizată printr-o volatilitate ridicată. Preţul a crescut în prima parte a sesiunii bursiere de la 674 lei la 697 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 660 lei/acţiune (minimul zilei), cu 1,4% mai mic decît preţul de închidere de miercuri. Lichiditatea titlurilor RRC a crescut cu aproximativ 30% faţă de sesiunea anterioară, numărul acţiunilor transferate fiind de 27,2 milioane. La jumătatea şedinţei a fost transferat un pachet de 1 milion de titluri RRC (cel mai mare pachet transferat ieri), preţul la care a fost efectuat transferul fiind de 694 lei/acţiune.

SIF "Moldova"

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, cursul titlurilor SIF2 s-a înscris pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi în scădere faţă de şedinţa precedentă. Au fost transferate peste 4,4 milioane de acţiuni în valoare totală de 27,5 miliarde de lei. Preţul a scăzut de la 6.400 lei (preţul de deschidere) pînă la 5.850 lei/acţiune (minimul zilei), după care a înregistrat o uşoară apreciere. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 5.950 lei/acţiune, cu 5,6% mai mic decît cursul de închidere de miercuri. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 119.500 titluri, preţul transferului fiind de 6.050 lei/acţiune.

SIF "Oltenia"

Cursul titlurilor SIF5 a avut o evoluţie similară cu cel al titlurilor SIF "Moldova" - a scăzut de la nivelul înregistrat la deschiderea sesiunii bursiere (7.300 lei/acţiune) la minimul zilei (6.700 lei/acţiune), după care a crescut uşor. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul de 6.900 lei/acţiune, cu 4,8% mai mic decît preţul de închidere de miercuri. Lichiditatea acţiunilor SIF5 a scăzut faţă de sesiunea precedentă, numărul acţiunilor transferate fiind de 4,3 milioane. Valoarea tranzacţiilor cu acestea a fost de 30,2 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 160.000 de acţiuni, preţul la care a fost efectuată tranzacţia respectivă fiind de 6.850 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb