BVB Titlurile SIF au fost preferatele investitorilor

RALUCA UNGUREANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 aprilie 2004

Şedinţa bursieră de joi a fost caracterizată printr-o lichiditate ridicată, pe fondul aprecierii cursurilor la jumătate din titlurile tranzacţionnate. Brokerii consideră că evoluţia favorabilă înregistrată în cadrul şedinţei de ieri a fost determinată de reluarea la tranzacţionare a tuturor titlurilor SIF, ale căror preţuri au înregistrat ieri creşteri semnificative, cu excepţia acţiunilor SIF "Muntenia". Pe fondul evoluţiei pe un trend ascendent a preţurilor acţiunilor SIF, indicele BET-FI a crescut cu 5,06% pînă la 10.615,39 puncte, nivel care reprezintă un nou maxim istoric.

SIF "Muntenia"

Evoluţia cursului titlurilor SIF4 s-a înscris pe un trend descrescător, ajungînd pînă la nivelul de 3.900 lei/acţiune, consemnat în cadrul unor tranzacţii cu pachete mici de acţiuni (sub 500). În partea a doua a şedinţei, preţul a înregistrat o uşoară revenire, ultima tranzacţie fiind efectuată la preţul de 4.000 lei/acţiune, cu 1,2% mai mic decît nivelul de la finele şedinţei anterioare. Adrian Barbu, broker la "Invest Trust" consideră că deprecierea cursului titlurilor SIF "Muntenia" a fost determinată de faptul că societatea urmează să fie transformată din fond balansat în fond de creştere, ceea ce înseamnă că acţionarii nu vor mai primi dividende. El mai spune, totodată, că interesul scăzut este determinat şi de faptul că o parte dintre societăţile aflate în portofoliul SIF "Muntenia" se confruntă cu probleme financiare.

ÌSIF "Moldova"

Cursul titlurilor SIF2 a oscilat între 3.700 şi 3.950 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 3.950 lei/acţiune, cu 8,2% mai mare decît nivelul înregistrat la finele sesiunii precedente. Cel mai mare transfer a fost realizat în prima parte a şedinţei cu un pachet de 132.000 de titluri, la cursul de 3.900 lei/acţiune. Adrian Barbu consideră că investitorii sînt interesaţi de titlurile SIF "Moldova" datorită rezultatelor bune înregistrate de companiile din portofoliul societăţii de investiţii.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cursul acţiunilor RRC s-a apreciat pe parcursul sesiunii bursiere de joi, pe fondul reducerii la jumătate a lichidităţii. În prima parte a şedinţei, preţul a scăzut de la 690 lei la 680 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat, urmînd evoluţia generală a pieţei. În partea a doua a sesiunii bursiere au fost tranzacţionate două pachete mari de acţiuni, de 1,2 milioane şi 1,5 milioane de acţiuni. Preţurile la care au fost efectuate cele două trans-feruri au fost de 710 lei şi res-pectiv 700 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb