BVB Tranzacţii cu peste 670.000 de acţiuni "Siretul" Paşcani

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 februarie 2004

Şedinţa bursieră de vineri a fost caracterizată de tendinţa de plafonare a creşterii cotaţiilor, prezentă pe parcursul întregii săptămîni. Singurul indice care a înregistrat creşteri comparativ cu nivelul precedent a fost BET-FI, al SIF-urilor, care a în-chis şedinţa la o valoare cu 0,2% peste cea de joi.

Valoarea transferurilor a consemnat o scădere accentuată comparativ cu sesiunile din săp-tămîna trecută, ajungînd la 23,5 miliarde de lei. Brokerii susţin că lichiditatea redusă a fost determinată de numărul mic al investitorilor care au preferat să vîndă, cumulat cu retragerea cumpărătorilor mari de pe piaţă. Deşi tendinţa de scădere uşoară a cotaţiilor a fost prezentă în ultima parte a săptămînii trecute, brokerii cred că preţurile acţiunilor nu au intrat pe un trend descres-cător, avînd în vedere numărul redus al vînzătorilor.

Pentru această săptămînă, ei estimează că preţurile acţiunilor nu vor înregistra variaţii mari. Nu exclud însă posibilitatea ca pentru societăţile care raportează rezultatele preliminate să fie înregistrate mişcări mai mari ale cursurilor.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Creşterea accentuată a cotaţiei acţiunilor BRD pe parcursul săptămînii trecute a adus un cîştig ridicat investitorilor. Ca urmare, o parte dintre cei care au cumpărat în urmă cu o săptămîna titlurile BRD au preferat să vîndă vineri, imprimînd o tendinţă de scădere a pre-ţu-lui. Ultima tranzacţie a fost realizată la 23.000 lei/acţiune, cu 2,5% sub preţul de joi. Brokerii susţin că scăderea cotaţiei ac-ţiunilor BRD de vineri nu este decît o corecţie normală a pre-ţului, dat fiind şi lichiditatea redusă (de numai 91.500 de ac-ţiuni). Ei cred că în această săp-tămînă cumpărătorii acţiunilor BRD vor reveni la tranzacţionare.

"Impact" Bucureşti

Cotaţia acţiunilor "Imopact" şi-a revenit vineri, avînd în vedere că rezultatele financiare preliminate au determinat o scădere a cotaţiei. Brokerii consideră că intenţia comapaniei să emită noi obligaţiuni în valută ar putea creşte interesul investitorilor pentru titlurile constructorului bucureştean. Preţul preferat vineri de investitori a fost de 5.250 lei/acţiune.

"Siretul" Paşcani

Lichiditatea acţiunilor "Siretul" a crescut în şedinţa de vineri, valoarea transferurilor încheiate fiind de 2,88 miliarde de lei. Transferurile raportate au cumulat 674.172 de acţiuni, ceea ce reprezintă 2,76% din capitalul social al companiei. Pe fondul cererii ridicate, cotaţia SRT s-a menţinut la nivelul din şedinţa precedentă, de 4.300 lei/acţiune. Brokerii cred că rezultatele bune obţinute de companie pentru primele nouă luni, cumulat cu dizolvarea Asociaţiei Salariaţilor, au adus acţiunile societăţii "Siretul" în atenţia investitorilor.

"Rolast" Piteşti

Cotaţia acţiunilor RLS a scăzut vineri cu maximul admis de regulamentul Bursei pentru variaţia zilnică, adică 15%. Scă-derea a fost determinată, pe de o parte, de numărul mare al vîn-zătorilor, iar pe de alta, de faptul că investitorii care au cum-părat la începutul săptămînii nu au mai fost prezenţi pe piaţă. La finalul şedinţei, nu mai era afişat nici un ordin de cum-părare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb