BVB Uşoare reveniri ale preţurilor

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 martie 2005

Şedinţa de tranzacţionare de ieri este caracterizată de către brokeri ca fiind una apatică. Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei a fost de 200 miliarde de lei, nivel modest comparativ cu şedinţele bursiere anterioare.

Indicii bursieri s-au apreciat uşor, pe fondul creşterii cotaţiilor la 21 din cele 56 de simboluri tranzacţionate. Cea mai mare creştere, de 2,12%, a fost înregistrată de indicele BET, indicele care urmăreşte evoluţia preţurilor celor mai lichide acţiuni de la Bursă.

l Titlurile de la prima categorie sînt suspendate de astăzi de la tranzacţionare, în vederea transferării lor de pe sistemul Horizon pe sistemul ARENA. Ele vor fi reluate la tranzacţionare în cadrul şedinţei de luni, 7 martie.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cursul acţiunilor TLV s-a înscris pe un trend crescător pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate, 2,7 milioane de acţiuni, în valoare totală de 41,8 miliarde de lei. În partea a doua a şedinţei a fost transferat un pachet numărînd 200.000 de acţiuni. Acesta a fost cel mai mare pachet de titluri TLV transferat ieri, iar tranzacţia a fost efectuată la cursul de 15.000 lei. Cotaţia a atins, pe parcursul şedinţei, un maxim de 15.200 lei/titlu. Ultimul transfer, însă, a fost efectuat la preţul de 15.100 lei/acţiune, acesta fiind cu 3,4% mai mare decît preţul de închidere de luni.

Liviu Avram, broker la "Prime Transaction" Bucureşti consideră că interesul investitorilor pentru aceste acţiuni este determinat de faptul că majoritatea se aşteaptă ca banca să acorde şi în acest an acţiuni cu titlu gratuit.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Acţiunile BRD au înregistrat o lichiditate scăzută pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe fondul evoluţiei preţului de tranzacţionare pe un trend ascendent. Numărul acţiunilor tranzacţionate a fost de 146.244, iar valoarea transferurilor perfectate cu acestea s-a ridicat la 8,2 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat ieri a numărat 21.500 de acţiuni. Tranzacţia a fost efectuată în prima parte a şedinţei, la preţul de 56.000 lei/acţiune. Cursul a crescut pe parcursul şedinţei de la 55.500 lei/acţiune, la 57.000 de lei/acţiune. Acesta din urmă a fost şi preţul de închidere, în creştere cu 3,6% faţă de preţul la care a fost efectuată luni ultima tranzacţie.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cursul acţiunilor RRC s-a înscris pe un uşor trend ascendent pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Numărul titlurilor transferate s-a apropiat de 30 de milioane, iar valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea a fost de 34,4 miliarde de lei. În partea a doua a sesiunii a fost transferat un pachet numărînd 2,43 milioane de acţiuni, acesta fiind cel mai mare pachet de titluri RRC transferat ieri. Tranzacţia a fost efectuată la cursul de 1.160 lei/titlu.

Nivelul maxim atins ieri de curs a fost de 1.170 lei/acţiune. Acesta a fost şi preţul de închidere de ieri, în creştere cu 2,6% faţă de cursul la care a fost efectuată ultima tranzacţie luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb