BVB/MARCEL MURGOCI, ESTINVEST FOCŞANI: "Volum de 2,8 milioane de euro pe fondul unor scăderi uşoare a indicilor BVB"

George Forcoş
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 10 octombrie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum total de tranzacţionare de 12,5 milioane de lei (2,8 milioane euro), mai mic decât joi (3,5 milioane euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "În şedinţa de tranzacţionare de astăzi (vineri, n.r.) a fost înregistrat un volum total de peste 2,8 milioane de euro pe fondul unor scăderi uşoare a indicilor bursieri. În privinţa topului lichidităţii am observat că «Fondul Proprietatea» (FP) este destul de pregnant cu o valoare a tranzacţiilor de peste 3 milioane de lei. Urmează emitenţii «BRD- Groupe Societe Generale» (BRD) şi «Banca Transilvania» (TLV) cu o valoare de aproximativ 1,5 milioane de lei. Toată lumea este concentrată pe oferta de vânzare de acţiuni OMV Petrom (SNP)".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3 milioane de lei. Cotaţia FP a coborât cu 0,5%, preţul de închidere fiind de 0,802 lei/unitate.

Titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) au crescut cu 0,54%, la 11,16 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,6 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 1,5 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,43 lei/unitate, în urcare cu 0,21%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 1,2 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a depreciat cu 0,22%, ultimul preţ fiind de 23,2 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii în şedinţa de vineri.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,01%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,02%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,38%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,04%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,09%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb