BVB/OVIDIU DUMITRESCU, TRADEVILLE: "Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu pozitiv"

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 iunie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 30,46 milioane de lei (6,73 milioane euro), mai mic decât marţi.

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul Tradeville, ne-a declarat: «Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu pozitiv, continuând revenirea după şocul cauzat de Brexit, pe fondul unor evoluţii pozitive din pieţele vest-europene şi în prima parte a sesiunii nord-americane. Indicele BET a câştigat 0,93% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între 0,53% (BET-NG) şi +1,25% (BET-FI). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţă reglementată a fost 6,05 milioane euro, sub media de 7,44 milioane euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile "Turism Felix - Băile Felix" (TUFE), cu +14,74%, pe fondul unui volum mic în termeni absoluţi, dar peste media ultimei jumătăţi de an, în timp ce, din cadrul indicelui BET, preţul titlurilor BRD - Groupe Societe Generale (BRD) a avut cea mai bună evoluţie (+2.65%), în condiţiile în care volumele tranzacţionate au fost sub media ultimelor şase luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile "Prebet" (PREB), cu -4,58%, pe fondul unui volum care a fost mult sub valoarea medie înregistrată pentru acest titlu în ultima jumătate de an. Din cadrul indicelui BET, nicio acţiune nu a încheiat şedinţa pe minus.»

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7,39 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,95%, preţul de închidere fiind de 2,13 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au crescut cu 0,8%, la 25,1 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,67 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 2,3 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,717 lei/unitate, în urcare cu 0,99%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 1,87 milioane de lei. Cotaţia EL s-a apreciat cu 1,09%, ultimul preţ fiind de 13,04 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, trei tranzacţii.

Cea mai importantă dintre acestea, în valoare de 2,97 milioane lei, a fost realizată cu titluri TLV, la preţul unitar de 2,12 lei, în urcare cu 0,47%.

De asemenea, au mai fost încheiate două tranzacţii "deal" cu titluri "Transelectrica" (TEL), însumând 2,81 milioane de lei, la preţul 27,45 lei/acţiune, în scădere cu 0,54%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,93%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,88%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 1,25%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,95%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,77%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb