BVB/RĂZVAN RAŢ, BRK FINANCIAL GROUP:  "Indicii bursieri nu au înregistrat modificări semnificative"

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 iulie 2016

Şase dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 21,8 milioane de lei (4,83 milioane de euro), mai mare decât vineri.

Domnul Răzvan Raţ, trader în cadrul BRK Financial Group, ne-a declarat: "Indicii bursieri nu au înregistrat modificări semnificative în data de 4 iulie. Indicele BET a scăzut cu 0,05%, la 6483,82 puncte, iar rulajul abia a depăşit 21 milioane lei. Acest lucru este determinat şi de faptul că piaţa din SUA a fost închisă, fiind sărbătorită Ziua Independenţei. Cele mai tranzacţionate acţiuni au fost «Romgaz» (SNG) pe un rulaj de 4,6 milioane lei, în scădere cu 10%, fiind data ex-dividend (dacă luăm în calcul şi dividendul, SNG este pe plus, preţul nu a fost corectat cu dividendul de 2,7 lei/acţiune), urmat de titlurile «Fondul Proprietatea» (FP), în creştere cu 1,79%, pe un rulaj de aproape 4 milioane lei. FP ar putea să accelereze programul de răscumpărări prin intermediul unei oferte publice de cumpărare, având în vedere că ar fi încasat 570 milioane lei din vânzarea deţinerilor la subsidiarele E.ON România. Titlurile «Banca Transilvania» (TLV) nu au înregistrat modificări ale preţului pe un rulaj de 3,4 milioane lei şi acţiunile «Electrica» (EL) au fost în creştere cu 1,7%, pe un rulaj de 2,3 milioane lei".

Pe piaţa "regular", cotaţia SNG s-a depreciat, preţul de închidere fiind de 22,65 lei/unitate.

Titlurile FP au crescut la 0,738 lei/unitate.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni TLV, preţul de închidere fiind de 2,095 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor EL, a căror cotaţie s-a apreciat, ultimul preţ fiind de 13,3 lei/unitate.

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,02%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 1,84%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,13%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,46%.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb