CA SĂ ACCELEREZE PROCESUL DE LISTARE Bursa din Hong Kong pregăteşte o platformă nouă

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 septembrie 2020

Bursa din Hong Kong pregăteşte o platformă nouă

Hong Kong Exchanges & Clearing Ltd. (HKEX), operatorul Bursei de Valori din Hong Kong, se pregăteşte să lanseze o nouă platformă, care să simplifice procesul listărilor şi să îmbunătăţească eficienţa ofertelor publice iniţiale (IPO), conform presei locale.

Noua platformă, denumită "FiNI", va fi destinată emisiunilor de acţiuni şi operaţiunilor de decontare, cu scopul de a eficientiza procedurile curente legate de IPO şi de a scurta perioada dintre stabilirea preţurilor IPO-urilor şi listarea noilor acţiuni.

Platforma este în pregătire de ceva timp, dar un calendar precis pentru lansarea sa nu este disponibil, potrivit Hong Kong Economic Journal.

HKEX a solicitat în luna iunie acordarea mărcii "FiNI" pentru noua platformă, iar potrivit Caixin Global, HKEX a informat că analizează modalităţile prin care să scurteze actualul proces de lansare a IPO-urilor, ca parte a eforturilor sale de îmbunătăţire a competitivităţii pieţei de profil din Hong Kong.

În prezent, un IPO are nevoie de cinci zile ca să fie lansat la Hong Kong, sistem cunoscut ca "T+5", în vreme ce numeroase pieţe din SUA şi Europa permit tranzacţionarea titlurilor la o zi după închiderea perioadei de subscriere.

Participanţii la piaţă spun că diferenţa dintre data de stabilire a preţurilor IPO-urilor şi prima dată de tranzacţionare nu poate reflecta efectiv schimbările din sentimentul investitorilor şi, prin urmare, afectează performanţa acţiunilor noi.

La Bursa din Hong Kong au avut loc 64 de listări în primele şase luni din 2020, companiile atrăgând astfel un total de 87,5 miliarde de dolari HK (11,3 miliarde de dolari SUA) de la investitori, conform unui raport publicat de firma de contabilitate PwC. Cifra este cu aproximativ 22,3% mai mare faţă de intervalul similar din 2019. În perioada care a urmat, pe această piaţă au continuat listările, ceea ce arată că investitorii continuă să fie atraşi de hub-ul financiar asiatic.

Operatorul pieţei din Hong Kong, HKEX, a marcat, în iunie, 20 de ani ca şi companie listată, prilej cu care a lansat Fundaţia HKEX, ale cărei activităţi vor fi caritabile.

Amintim că, în luna mai, HKEX a informat că directorul său executiv, Charles Li, va demisiona din funcţie anul viitor, în luna octombrie, la finele mandatului pe care îl deţine, ori mai devreme, dacă va fi găsit un succesor.

Charles Li este în funcţia de director executiv din 2010, iar analiştii spun că decizia sa de a părăsi piaţa din Hong Kong ridică semne de întrebare cu privire la planul pe care îl va avea această bursă după plecarea sa, respectiv la direcţia strategică pe care o va urma HKEX după zece ani sub mandatul lui Charles Li.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb