CA URMARE A AVIZĂRII UNUI NOU MEDICAMENT, Afacerile "Antibiotice" SA Iaşi pe piaţa SUA vor creşte la 4,5 milioane USD în 2012

DORU MOCANU,Iaşi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 25 octombrie 2011

Afacerile "Antibiotice" SA Iaşi pe piaţa SUA vor creşte la 4,5 milioane USD în 2012

Medicamentul generic Nafcilină injectabilă în doze de 1 g şi 2 g, produs de Antibiotice SA Iaşi, a obţinut aprobarea din partea Food and Drug Administration (FDA), autoritatea americană de reglementare în domeniul medicamentului şi alimentaţiei, pentru a fi comercializat pe piaţa americană.

Aprobarea FDA, acordată la începutul lunii octombrie 2011, permite accesul unui al doilea medicament, marca Antibiotice, pe piaţa SUA, recunos-cută ca una din cele mai ofertante, dar şi greu accesibile pieţe inter-naţionale.

Conform primelor estimări, acest fapt se va concretiza într-o creştere cu 1,6 milioane USD a cifrei de afaceri dezvoltate în SUA, până la 4,5 milioane de USD, în anul viitor. Antibiotice SA Iaşi este deja prezentă pe piaţa americană cu medicamentul generic Ampicilină în 4 doze şi substanţa activă Nis-tatină.

Autorizarea celor două doze de Nafcilină injectabilă - o penicilină indicată în infecţiile cu stafilococi - survine după evaluarea documentaţiei de înregistrare a produsului (ANDA - Abbreviated New Drug Application) şi a inspectării fluxul de fabricaţie a produselor parenterale penicilinice.

De asemenea, autoritatea americană FDA a emis companiei Antibiotice, în octombrie 2011, aviz favorabil pentru fluxul de fabricaţie a medicamentelor injectabile din grupa penicilinelor, fapt ce demonstrează, în plus, conformitatea cu standardele FDA cGMP, a sistemului de management al calităţii din cadrul organizaţiei. "Aprobarea comercializării unui nou produs pe piaţa SUA, cât şi obţinerea avizului FDA pentru fabricaţia produselor parenterale penicilinice sunt o excelentă carte de vizită. În contextul pătrunderii pe noi pieţe de desfacere, consolidarea reputaţiei Antibiotice ca producător care dezvoltă, fabrică şi controlează întregul proces de producţie a medicamentelor injectabile respectând cele mai exigente reglementări din industria farmaceutică, reprezintă un real avantaj", a declarat Ioan Nani, Director General Antibiotice.

Piaţa SUA reprezintă o zonă strategică în politica de dezvoltare a exporturilor companiei, Antibiotice SA Iaşi aşteptând în următorii doi ani autorizarea FDA pentru alte două produse (4 doze). În prezent, compania Antibiotice dezvoltă relaţii de afaceri în 55 de state ale lumii, fiind preocupată de creşterea prezenţei cu produse farmaceutice pe piaţa Statelor Unite ale Americii, Comunităţii Europene, Rusiei şi statelor CSI.

Cu o tradiţie de peste 55 de ani în industria farmaceutică şi cu un portofoliu complex de 160 medicamente, Antibiotice SA este principalul producător de medicamente antiinfecţioase din România. Pe piaţa farmaceutică internă, companie ieşeană este recunoscută ca lider în producţia de medicamente injectabile, unguente, creme, geluri şi supozitoare, fiind în acelaşi timp şi unicul producător de substanţe active obţinute prin biosinteză.

La finalul primului semestru al acestui an, Antibiotice SA Iaşi a raportat afaceri nete de 138,5 milioane lei, în creştere cu 20% faţă de perioada similară a anului trecut. De asemenea, profitul brut aferent semes-trului I 2011 a înregistrat o evoluţie pozitivă, atingând valoarea de 28,2 milioane lei, cu 35 de procente mai mare în raport cu profitul brut aferent primului semestru al anului 2010.

La data de 7 septembrie a.c., principalul acţionar al "Antibiotice" SA Iaşi era Ministerul Sănătăţii, cu o deţinere de 53,0173%, SIF Oltenia controla un pachet reprezentând 10,0954% din titlurile ATB, iar în posesia altor acţionari persoane fizice şi juridice se aflau acţiuni totalizând 36,8873% din capitalul social al companiei ieşene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb