Călin Georgescu, candidat la Preşedinţie, a declarat că cei 9 judecători ai CCR şi Klaus Iohannis au adus România în haos, transmite news.ro. Declaraţia a fost făcută înainte de a intra la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă dosarul privind anularea alegerilor prezidenţiale.
"Trebuiau să apere statul de drept şi Constituţia şi apără doar corupţia", a spus Georgescu. Despre întâlnirea de duminică, de la Palatul Cotroceni, el a spus că cei care au a participat la discuţii cu o "persoană ilegitimă" au "întărit" faptul că "această haită politică" este în "complot direct şi în combinaţie cu lovitura de stat dată acum două săptămâni".
"Cei 9 judecători ai Curţii Constituţionale a României, plus 1, fostul preşedinte al României Klaus Iohannis, au adus ţara în haos. Vorbim de cei care, în mod de drept, trebuiau să apere statul de drept şi Constituţia şi apără doar corupţia. Acesta este primul punct. Al doilea punct este cel legat de faptul că cei care au fost, de ieri începând, la dezbateri, discuţii, cum vreţi să o luaţi, la Palatul Cotroceni, cu o persoană ilegitimă, nu au făcut decât să întărească faptul că această haită politică ce a decimat ţara noastră de 35 de ani este, practic, în complot direct şi în combinaţie cu lovitura de stat care a fost dată acum două săptămâni", a declarat Georgescu înainte să intre în sediul Curţii de Apel Bucureşti.
Deşi jurnaliştii au încercat să îi pună întrebări, Călin Georgescu a continuat să îşi susţină declaraţiile, concentrându-se pe formarea noului Guvern.
"Datorită faptului că nu mai suntem un stat de drept, începând de ieri, este un stat, practic, stalinist, nu fac decât să îngroaşe corupţia şi să continue pe acest fond total ilegitim pe care astăzi îl trăim în România şi în lipsă de democraţie. (...) Este nu doar aberant, ci şi umilitor pentru poporul român. Eu le spun aşa, vor da de foarte greu. Uniunea Europeană nu mai are bani. Nici măcar să împrumute, nu mai zic să dea. Ţările care sunt membre ale Uniunii Europene, ţări grele, în special Germania, au probleme grave. Nu vor mai fi bani. Şi va fi un uragan economic", a completat Georgescu.
La Curtea de Apel Bucureşti se judecă dosarul în care Călin Georgescu a contestat anularea deciziei Biroului Electoral Central de anulare a alegerilor prezidenţiale. Georgescu anunţase încă din 6 decembrie că va contesta la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decizia BEC privind anularea întregului proces electoral şi reluarea alegerilor prezidenţiale. Decizia BEC a fost luată după ce CCR a anulat alegerile prezidenţiale, ca urmare a desecretizării unor rapoarte ale serviciilor de informaţii în care se menţiona, printre altele, "ingerinţa unui actor statal străin" în alegerile prezidenţiale din România.
Alături de Călin Georgescu, mai apare, în calitate de contestatar, Coaliţia pentru Apărarea Statului de Drept. Cei pe care Georgescu i-a dat în judecată sunt Biroul Electoral Central, Guvernul României, Curtea Constituţională, preşedintele Klaus Iohannis, Ministerul Apărării Naţionale, Statul Major al Apărării şi şeful acestuia, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, SRI şi Elena Lasconi
La mijlocul lunii decembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins ca nefondată excepţia necompetenţei generale a instanţelor judecătoreşti invocată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, SRI şi Statul Major al Apărării şi a admis excepţia necompetenţei materiale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, aşa încât cauza a fost declinată Curţii de Apel Bucureşti.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 10:49)
Din păcate, are dreptate
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 11:45)
E corect ce zice.Multi rezoneaza cu mesajul desi nu dau doi bani pe mesager.Cand va prelua discursul si temele alt mesager va atrage majoritatea romanilor.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 21:46)
majoritatea romanilor wow, ce-o sa faceti dictatura chiar dc ati putea prosti 50% din voturi? pt ca e prosteala , lumea a fost prostita cu mesia cu extraterestrii, cu benzina gratis, cu apa gratis cu salaruiul net 2000 de euro etc. crestem cai de curse, stam pe aur ca dragonul smaug. citam din filme. asta-i prosteala man.
afara din EU?
E mai bine in Sarbia, Goergia, poate Belarus?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 10:58)
haos il face putin peste tot in lume, iata si la noi.
n-ai nici o sustinere populara kremlinescu, uita-te in strada.
si apoi uita-te ce e in Georgia in strada, si uita-te ce e in Sarbia in strada.
kremlinescu are doar ciracii cu macete in strada.
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 11:03)
toti anii astia de la revolutie incoace, si inainte de revolutie, bolsevicul kremlinescu a supt de la tata bugetului prin diferite functii la stat.
odata in 62 de ani n-a carait ca e prost sistemul, nu l-am auzit.
acum ca are banii rusilor sau a cui in spate si simte rost de ciolan mare dint-o data sistemu e rau , si corupt.
pana acum unde a fost? a muls bugetul acolo a fost. milionar in euro baietelul , o viata functionar public, bugetar.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 11:55)
A bine cred ca s-or terminat banii prin Austria mulsi (furati??) de la buget si ajuns georgescu scapatat angajat lector la universitatea privata din Pitesti a unui membru psd.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 13:15)
Domnule,
Acest om, Klaus Johanis este un neamt. Si ca orice neamt a crescut in viata si ochii romanilor incet, in zilele de nevoie si lupta, precum nationala lor de fotbal la campionatele mondiale. Slab, mai bine, bine si apoi performanta maxima, succes neasteptat, deplin. Aceasta este soarta si firea lor, a nemtilor. Si asa a fost si Johanis, Presedinte al Romaniei.
Romania la sfarsitul mandatului lui Johanis nu se afla in haos.
Tu, Simion si Lasconi ati dus Romania in haos.
Cinste acestui patriot roman, neamt.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 13:24)
ESOP
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 13:27)
Intr-adevar, asta o vede orice om normal la cap, dar ce vom face noi, romanii la lovitura de stat data de Plavan si cele 9 slugi ale Sistemului de la CCR, si la permanentizarea regimului acestui impostor dictator?
N-ar trebui cumva sa le aplicam metodele din celebrul roman al Agathei Christie, "10 negri mititei"?
4.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 4)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 21:41)
nu daca nu ti-e dor de puscarie, poate nici nu-i prima data dupa vorba
5. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 14:23)
Hai bă nene că mai plictisit cu idioțeniile tale!
Tara e condusă foarte prost, e adevărat, dar nu ești tu " salvatorul " Nu mai sunt locuri la Spitalul 9 de ești încă liber???
6. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 15:11)
Daca iesea Calinescu (Calin Georgescu), acum ere ca in Georgia si Serbia.
6.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 15:12)
Pentru unii era perfect
6.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 6)
(mesaj trimis de anonim în data de 23.12.2024, 18:56)
Stai sa vezi, cum vei zice tu insuti in 2025, ca in Serbia si Georgia e Rai si vei dori sa emigrezi acolo, atunci cand vei ramane aici fara slujba, fara ajutoare sociale si cu inflatie pana la cer!
7. fără titlu
(mesaj trimis de Radu în data de 23.12.2024, 16:01)
In Constituția României la Articolul 83, privind durata mandatului presedintelui se precizează următoarele:
(1) Mandatul Presedintelui României este de 5 ani si se exercită de la data depunerii jurământului.
(2) Președintele României își exercită mandatul pană la depunerea jurământului de Președintele nou ales.
(3) Mandatul Președintelui României poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă.
Prin urmare, conform Constituției mandatul președintelui poate fi prelungit, prin lege organică, în caz de război sau de catastrofă și nu printr-o decizie a CCR. Din acest punct de vedere Curtea Constituțională putea cel mult să constate expirarea mandatului presedintelui Klaus Iohannis pe data de 21 decembrie 2024.
Probabil Curtea Constituțională a considerat exercitarea functiei de presedinte a lui Klaus Iohannis ca fiind o catastrofă, fapr pentru care i-a prelungit mandatul. Numai că prelungirea mandatului se poate face doar prin lege organică votată în parlament.