Căluşarul se întoarce pe 31 august la Noaptea Muzeelor la Sate

Comunicate de presă / 19 iunie

Căluşarul se întoarce pe 31 august la Noaptea Muzeelor la Sate

Noaptea Muzeelor la Sate anunţă startul înscrierilor la a doua ediţiei a nocturnei muzeale dedicate exclusiv patrimoniului cultural din spaţiul rural românesc. Entităţile muzeale şi culturale care doresc să participe la ediţia a doua a evenimentului, pot solicita fişa de înscriere printr-un mesaj expediat la adresa de email - noaptea_muzeelor@yahoo.com. Înscrierile se desfăşoară în perioada 19 iunie - 01 august 2024.

Proiect fără precedent în spaţiul cultural european, Noaptea Muzeelor la Sate se va desfăşura anul acesta pe 31 august şi pregăteşte pentru public sute de prezentări culturale şi proiecte educative, organizate în satele şi comunele din ţară.

"După un debut spectaculos cu aproape 200 de entităţi muzeale participante anul trecut, pregătim în cadrul evenimentului de anul acesta implementarea unor proiecte punctuale de recuperare a patrimoniului uitat sau abandonat în podurile caselor şi în cotloanele gospodăriilor ţărăneşti. De asemenea, dorim să ne concentrăm şi pe sporirea gradului de alfabetizare şi de expunere la cultură şi la patrimoniu a copiilor şi a tinerilor din comunităţile rurale. Sperăm să se înscrie cât mai multe obiective din întreaga ţară pentru a oferi vizitatorilor cât mai multe "lumi minunate" de descoperit şi spaţii de creaţie rurală de vizitat" - a declarat Dragoş Neamu, manager Noaptea Muzeelor la Sate.

Şi anul acesta, organizaţiile înscrise în program vor beneficia de promovare şi de reprezentare în cadrul platformei www.noapteamuzeelor-la-sate.ro ​şi pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Noapteamuzeelorlasate, care vor oferi publicului informaţii despre evenimentele, activităţile şi proiectele găzduite pe 31 august în toată ţara.

La prima ediţie a proiectului desfăşurată pe 2 septembrie 2023, au participat peste 200 de obiective muzeale, din 38 judeţe ale ţării. Pe lângă muzee săteşti şi case memoriale, ateliere educative şi spaţii dedicate copiilor, publicul a putut vizita surprinzătoare chilii ale zânelor şi locuinţe ale martirilor, ferme de artă şi puncte gastronomice pentru degustare, spaţii de rezidenţă artistică şi muzee de pânze sau cu vise, şezători, fierării magice, case de boieri veneţieni din Ţara Făgăraşului, mori de apă, mori de hârtie, ansambluri nobiliare, ateliere de olărit, păstrători de cipcă, spaţii ale memoriei şi ale rezistenţei anticomuniste şi anti-colectivizare, mănăstiri, castele, biserici fortificate, drumuri tematice, mausolee şi multe alte destinaţii extraordinare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb