Camera a respins moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu

S.B.
Politică / 17 februarie 2021

Camera a respins moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu

Camera Deputaţilor a respins moţiunea simplă iniţiată de 109 deputaţi social-democraţi împotriva ministrului Sănătăţii Vlad Voiculescu. Anterior votului, liderul deputaţilor PSD Alfred Simonis a solicitat ca votul la moţiunea simplă să fie unul secret, însă cererea a fost respinsă, informează news.ro.

Din 304 deputaţi prezenţi, au fost 140 de voturi "pentru", 161 "contra", o abţinere, iar doi deputaţi nu au votat.

"Nu avem nimic împotrivă să fie supusă la vot solicitarea dumneavoastră, dar am vrut să precizez că e prima oară când avem o astfel de solicitare", a afirmat liderul deputaţilor PNL Gabriel Andronache în plenul de miercuri al Camerei.

Vicepreşedintele Camerei Laurenţiu Leoreanu care prezidează şedinţa a declarat că "niciodată până acum o moţiune nu s-a votat secret, dar fiind o propunere o voi supune votului colegilor deputaţi".

"Sigur noi nu vom susţine acest lucru", a adăugat Leoreanu.

Cererea de a fi vot secret la moţiunea simplă a fost respinsă cu 124 de votur "pentru", 153 "contra", două abţineri şi opt parlamentari nu au fost.

Camera Deputaţilor a dezbătut luni moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată "Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid - Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor".

La dezbaterea din plenul de luni, ministrul Sănătăţii a declarat că "autorii direcţi ai dezastrului din ultimii 30 de ani în sistemul de sănătate din România sunt PSD şi mafia pesedistă".

Acesta s-a referit şi la poziţiile contradictorii din Guvern,

"Da, nu este un Guvern condus de Dragnea, sau de un Dragnea din Parlament şi nici nu avem o Dăncilă la Palatul Victoria. Pentru PSD este de neconceput că anumiţi oameni se pot aduna în jurul unor principii şi nu în jurul unor structuri cvasi-mafiote", a precizat Voiculescu.

El le-a transmis parlamentarilor PSD că pot cere demisia, 7 zile din 7, 24 de ore din 24 în următorii patru ani, dar a primit un mandat de reformă şi nu se va opri. Ministrul Sănătăţii a afirmat că 16.349 de oameni au notificat Ministerul Sănătăţii că li s-a cerut şpagă în spitale în ultimii patru ani.

"Ce aţi făcut a fost să îngropaţi aceste sesizări la Ministerul Sănătăţii", a mai declarat Voiculescu, acuzând PSD că a distrus şi ceea ce a reuşit el să realizeze în 2016 când a fost ministru al Sănătăţii.

Voiculescu a vorbit şi despre prelungirea "din pix" a autorizaţiilor de fucţionare a spitalelor.

"Aşa ne-a prins pandemia, cu spitale care nici măcar nu îndeplineau normele sanitare de funcţionare", a mai afirmat mnistrul.

Voiculescu a vorbit şi despre spitalele regionale şi faptul că a încheiat parteneriat pentru realizarea studiilor de fezabilitate.

"Trebuia din 2017 să avem studiile gata, iar până astăzi toate aceste spitale trebuiau să aibă câteva etaje. Realizatea o ştie fiecare român", a mai spus ministrul, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. DALMAȚIENII - ABSTRACȚIE PARTIDE - ÎS CUSUȚI CU AȚĂ DIN FER BETON ...

    betivul va pazi crama 4 ani . este inutil sa mai spun , cat vin va mai ramane !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb