Camera de Comerţ, rol vital în impulsionarea schimburilor economice româno-egiptene

F.A.
Comunicate de presă / 16 noiembrie 2012

Camera de Comerţ şi Industrie a României - Camera Naţională, în parteneriat cu Ambasada Republicii Arabe Egipt şi cu sprijinul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, a organizat la Palatul Camerei Naţionale Seminarul de Afaceri: "Climatul economic şi oportunităţile de afaceri şi investiţii din Egipt", potrivit unu comunicat de presă remis redacţiei.

Seminarul s-a bucurat de prezenţa E.S. Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Arabe Egipt la Bucureşti, Doamna Laila Ahmed Bahaa El-Dina şi a reprezentanţilor Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine şi a oferit oportunitatea oamenilor de afaceri români de a primi cele mai actualizate informaţii referitoare la climatul economic din Egipt, mediul de afaceri sau oportunităţi şi proiecte concrete de investiţii din această ţară.

În mesajul E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a României, Dl. Mihail M. Vlasov, transmis de Dl. Alexandru Epîngeac, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Giurgiu a exprimat speranţa ca "acest eveniment să marcheze o nouă etapă în dinamica evoluţiilor relaţiilor comerciale bilaterale româno-egiptene" şi a felicitat Ambasada RA Egipt pentru sprijinul acordat în organizarea evenimentului şi implicarea activă în România. "Relaţiile româno-egiptene reprezintă un parteneriat strategic şi de durată, iar cele două state, prin locaţiile lor geografice privilegiate, fiecare în regiunea sa, dispun de un potenţial semnificativ pentru a-şi spori relaţiile tehnice, comerciale şi economice, atât la nivel bilateral, cât şi în ceea ce priveşte terţii," a subliniat Domnia Sa. De altfel, cele două state se bucură de un secol de relaţii diplomatice excepţionale şi fructuoase, bazate, în primul rând, pe respect reciproc, apreciere şi cooperare într-o varietate de domenii.

E.S. Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Arabe Egipt la Bucureşti, Doamna Laila Ahmed Bahaa El-Dina şi-a exprimat înalta apreciere la adresa Camerei Naţionale pentru organizarea acestui eveniment, care se doreşte a fi un element important în linia relansării colaborării bilaterale, şi pentru suportul acordat dezvoltării relaţiilor de afaceri româno-egiptene. Domnia Sa a apreciat avântul pe care l-au luat schimburile bilaterale din cele două ţări, care s-au cifrat la 309 milioane euro în 2011, în creştere substanţială faţă de anul precedent când au înregistrat doar 209 milioane euro. Trendul de creştere se menţine şi în primele saşe luni din 2012, când schimburile comerciale au atins nivelul de 170 milioane Euro, în creştere cu aproape 75% faţă de perioada similară a anului trecut.

Ţara noastră este un partener comercial important al RA Egipt, unde exportă mobilă şi alte produse din lemn, cereale, elemente pentru telefoane mobile, produse ale industriei constructoare de maşini sau tractoare şi importă medicamente, detergenţi, alimente, îngrăşăminte chimice, polietilenă şi altele.

Un număr de 45 de companii cu capital românesc înregistrau la sfârşitul lunii iunie 2012 o sumă de 426 milioane euro reprezentând investiţii în Egipt, în domenii ca telecomunicaţii, industrie, construcţii, servicii sau transporturi, a menţionat în alocuţiunea sa dna Nivine Abdelrahman, Ministru Comercial Plenipotenţial, Biroul Comercial al Ambasadei RA Egipt la Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb