CAMERA DEPUTAŢILOR: Bogdan Licu - ales judecător la Curtea Constituţională

G.U.
Politică / 3 mai 2022

Bogdan Licu (Sursa foto: Twitter)

Bogdan Licu (Sursa foto: Twitter)

Camera Deputaţilor l-a ales, astăzi, pe actualul procuror general adjunct Bogdan Licu în funcţia de judecător la Curtea Constituţională, conform Agerpres.

Licu, propus de PSD pentru această funcţie, a obţinut 208 voturi "pentru" şi 93 "împotrivă".

Votul a fost secret cu buletine.

Acesta va ocupa funcţia de judecător al CCR pe locul actualului preşedinte al Curţii, Valer Dorneanu, al cărui mandat expiră în luna iunie.

Cristian Danileţ, propus de USR, a obţinut 59 voturi "pentru" şi 242 "contra", în timp ce candidatul propus de AUR, Ioan Sabău-Pop, a întrunit 34 voturi "pentru" şi 267 "contra".

Potrivit Legii, numirea noului judecător la CCR trebuie efectuată cu cel puţin o lună înainte de încetarea mandatului judecătorului predecesor.

Curtea Constituţională este compusă din 9 judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Dintre aceştia, 3 sunt numiţi de Camera Deputaţilor, 3 de Senat şi 3 de preşedintele României. Curtea se înnoieşte cu o treime din numărul judecătorilor din 3 în 3 ani.

Preşedintele Curţii Constituţionale este ales prin vot secret pentru o perioadă de 3 ani, în termen de 5 zile de la înnoirea Curţii. Mandatul preşedintelui poate fi reînnoit.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Asta este plagiatorul. Ce ne mai place sa fim condusi de hoti, mafioti si tradatori. Toti prostii conduc Romania. Maine poimaine va fi seful Curtii Constitutionale, ca sa pastram directia.

    1. Pe langa plagiat, USR il acuza si ca este unealta SRI. Cum USR-ul era bine primit de mass media cand vorbea contra lui Dragnea, ar trebui sa aiba aceeasi credibilitate si acum. Deci avem un acoperit al serviciilor la CCR.

      este unealta sri ? incredibil ? asa ceva nu s-a mai vazut !

    Este o tendinta mondiala , daca asta ne incalzeste cu ceva , sa pui in functii cheie oameni slabi pregatiti profesional sau santajabili care sa execute orbeste orice . scantei si licu sint ex perfecte .mereu spun ca mai jos nu se poate si vad ca prostia este infinita . ma intreb ce spun adevaratii profesionisti , cand ii reprezinta asemenea panarame

    Va face treaba buna. Ăștia mediocri conduc mai bine.

    Nefrecventabilul Licu la CCR. Scanteie notarita tot la CCR (de unde pana unde ma securistilor de la PNL un notar!!! La CCR?). Securiciul nul si Greta’s oportunist Sebastian Burduja ministru. Tara fara valori, fara demnitate, fara onoare si fara viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb