CAMPIONATUL EUROPEAN DE TINERET Viitorul fotbalului autohton "se vede" la Budapesta

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 24 martie 2021

Sursa foto: frf.ro

Sursa foto: frf.ro

Echipa naţională de tineret, foarte iubită după performanţele din urmă cu doi ani, când a ajuns în semifinalele CE, debutează astăzi la un nou turneu final de Campionat European. Cu un alt selecţioner - Adrian Mutu i-a luat locul lui Mirel Rădoi, avansat la selecţionata mare - dar şi cu un lot mult înnoit, echipa are o misiune dificilă la Budapesta, unde va întâlni Olanda (Ţările de Jos), Ungaria (ţara gazdă) şi Germania. Tricolorii au demonstrat că se pot mobiliza în momentele importante, selecţionerul fiind un foarte bun motivator, aşa că speranţele unor noi performanţe nu sunt doar rodul unui optimism exagerat. Faza grupelor va avea loc în perioada 24-31 martie, în timp ce fazele eliminatorii se vor disputa între 31 mai şi 6 iunie 2021.

Adrian Mutu a avut un mesaj pentru elevii săi înainte de primul meci: "Ştiu că veniţi din momente diferite, unii sunteţi euforici, daţi goluri la echipele de club, alţii, mai puţin, nu aveţi victorii sau nu prea jucaţi. De aceea, toate lucrurile acestea, pozitive şi negative, trebuie lăsate la această poartă, nu contează. Under 21 e altceva, Campionatul European e unic, îţi dă multă responsabilitate şi importanţă. Veţi vedea peste ani ce se va întâmpla dacă vom avea rezultatele pe care ni le dorim. Valoarea voastră ca jucători de fotbal nu stă în perioada de formă actuală, stă în constanţă şi trofee.

Viitorul fotbalului autohton "se vede" la Budapesta

Sursa foto: frf.ro

Când cineva te măsoară cine eşti se uita la statistică şi la trofee. Dacă nu le ai, eşti doar un jucător care joacă fotbal. Aşa cum am mai zis, încrederea mea în voi este dincolo de cer, foarte mare, de aceea vă cer foarte mult. Cu cât aveţi mai multe rezultate, cu atât pretenţiile cresc şi trebuie să munceşti mai mult. Lăsaţi totul deoparte, concentraţi-vă pentru că a ieşi din grupe e un obiectiv intermediar la cel principal. A merge la EURO nu înseamnă a merge în vacanţă şi a ne simţi împliniţi că suntem acolo. Gândiţi-vă, înainte de meciul cu Danemarca, tensiunea cu care aţi jucat, ambiţia... La Euro toate meciurile sunt aşa. Primul, cu Ţările de Jos, şi până în finală, toate meciurile sunt aşa. Atitudinea voastră trebuie să fie din ce în ce mai bună, concentrarea să fie din ce în ce mai mare, pe măsură. Voi sunteţi buni, dar şi ei sunt buni. Nu mai jucăm cu Malta sau Finlanda, întâlnim echipe ca noi, iar eu ştiu că sunteţi în stare să arătaţi că sunteţi cei mai buni. E un moment unic pentru voi, veţi vedea ce importanţă vă va da acest turneu final ca fotbalişti, pe viitor. Concentraţi-vă, adunaţi-vă! Suntem România, dar echipa o formăm noi prin modul în care vă concentraţi şi sunteţi atenţi. Şi nu uitaţi că sunteţi cei mai buni! Am jucat cu Danemarca, o echipă foarte bună, şi a stat cu fundul în poartă 90 de minute, n-a ieşit de acolo. Nu vă stă nimeni în faţă, credeţi-mă! Mai aveţi puţin până veţi juca la turneul final. Lăsaţi tot, uitaţi de echipele de club, aici sunteţi la echipa naţională a României, e altceva, e mult peste!". Adversarul de astăzi, Olanda, are mai mulţi jucători valoroşi, Sven Botman este cel mai bine cotat, fundaşul de 21 de ani este un produs al academiei Ajax, dar nu a apucat să debuteze la seniori.

Lille l-a cumpărat direct de la Ajax U21 pentru 8 milioane de euro în iulie 2020 şi a bifat deja 38 de meciuri pentru francezi. Justin Kluivert este cel mai sonor nume din selecţionata condusă de Erwin van de Looi. Fiul lui Patrick Kluivert este tot un produs al academiei Ajax, a fost cumpărat de AS Roma în 2018 şi împrumutat doi ani mai târziu la RB Leipzig.

Programul tricolorilor este următorul: azi, ora 22:00: România - Olanda; 27 martie, 19:00: Ungaria - România;30 martie, 19:00: Germania - România.

Grupele EURO 2021

Grupa A: Ungaria, Germania, România, Olanda

Grupa B: Slovenia, Spania, Cehia, Italia

Grupa C: Rusia, Islanda, Franţa, Danemarca

Grupa D: Portugalia, Croaţia, Anglia, Elveţia

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb