Candidaţii la preşedinţia Franţei îşi duc lupta la fabrica Whirlpool de la Amiens

A.C.
Internaţional / 26 aprilie 2017

Candidaţii la preşedinţia Franţei îşi duc lupta la fabrica Whirlpool de la Amiens

Candidata de extremă-dreapta la preşedinţia Franţei, Marine Le Pen, a încercat miercuri să îl pună în umbră pe rivalul său, Emmanuel Macron, printr-o vizită surpriză la angajaţii unei fabrici Whirlpool din nordul Franţei, care se află în grevă. Le Pen a încercat să îl prindă pe picior greşit pe adversarul său, care făcea campanie în acelaşi oraş, relatează Reuters.

La întâlnirea cu angajaţii fabricii Whirlpool din Amiens, care se va închide anul viitor, Le Pen şi-a promovat agenda antiglobalizare şi l-a atacat pe Macron care, susţine ea, este de partea patronatului.

"Emmanuel Macron este cu oligarhii, cu MEDEF (Asociaţia Angajatorilor - n.r.) (...). Eu sunt alături de muncitorii francezi", a declarat ea.

Candidata Frontului Naţional a făcut vizita neanunţată printre grevişti în timp ce Macron, favorit în al doilea tur de scrutin, se afla la numai câţiva kilometri distanţă, la o întâlnire cu reprezentanţi ai sindicatului angajaţilor fabricii, la Camera de Comerţ locală.

El a discutat cu delegaţi ai sindicatului într-o sală de şedinţă anostă, în timp ce Le Pen făcea selfie-uri cu oamenii care au întrerupt lucrul în semn de protest, au arătat imaginile transmise de televiziuni.

"Când am auzit că vine Emmanuel Macron aici şi nu intenţionează să discute cu muncitorii, nu intenţiona să vină la locul de pichetare, ci se va adăposti cine ştie unde, în Camera de Comerţ (...), am considerat că este un semn de dispreţ faţă de angajaţii Whirlpool, aşa că am decis (...) să vin eu aici să vă văd", le-a spus ea oamenilor.

Macron a răspuns acuzând-o pe Le Pen că foloseşte problemele de la Whirlpool pentru a-şi atinge obiectivele politice. El le-a spus reporterilor că încearcă să găsească o soluţie practică la probleme, discutând cu sindicatele.

"Le Pen foloseşte situaţia în scopuri politice, stârnind mulţimea într-o parcare", a declarat el. "Dacă va fi aleasă, această companie se va închide", a adăugat Macron.

De asemenea, el a decis să meargă să se întâlnească şi cu salariaţii, deşi acest lucru nu se afla pe agenda vizitei. La intrarea în curtea uzinei, el a fost fluierat, scrie Le Figaro.

"Vin la momentul ales. Am venit la cererea sindicatelor", i-a spus Macron unui salariat Whirlpool care i-a explicat că este "aşteptat de mult timp".

Fostul ministru al Economiei le-a spus salariaţilor Whirlpool că nu poate face promisiuni false în legătură cu închiderea fabricii şi că nu există "reţete miraculoase".

"Mă voi întoarce să dau socoteală", a dat el asigurări.

Întrebat la o emisiune televizată de luna aceasta despre închiderea Whirlpool, candidatul En Marche! a răspuns: "O campanie prezidenţială nu este despre sloganuri măreţe şi promisiuni care nu pot fi ţinute".

Potrivit sondajelor de opinie, Macron, în vârstă de 39 de ani, un fost bancher de centru, o va învinge detaşat pe Marine Le Pen la alegerile din 7 mai.

Fabrica Whirlpool din Amines se va închide în iunie 2018, în timp ce grupul îşi creşte capacitatea de producţie din Polonia.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb