reînoade tradiţia performanţelor. Canotajul a reuşit, din plin, acest lucru şi reprezintă marea speranţă pentru delegaţia noastră la JO de la paris. Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat la întoarcerea în ţară a delegaţiei României de la Campionatele Europene de la Bled (Slovenia), că este fericită pentru cele 6 medalii (cinci de aur şi una de argint) şi că în timpul competiţiei a trecut de mai multe ori de la agonie la extaz: "Sunt răguşită, dar fericită. Când nu voi fi răguşită, atunci să intraţi în panică. Am trăit cele mai frumoase momente la aceste Campionate Europene, am trecut de la agonie la extaz. Avem o echipă valoroasă, o echipă splendidă, o echipă disciplinată care ştie ce doreşte şi care vâsleşte în acelaşi sens. Le mulţumesc tuturor, atât celor medaliaţi, cât şi celor care nu au urcat pe podium. Pentru că la aceste Europene bătălia a fost atât de mare încât acum erai în finala mare, iar la următoarea lovitură treceai în finala a doua. Dar nu locul e important, pentru mine e important că ne-am bătut cu cei mai buni şi că acum avem liniştea necesară să ne pregătim pentru Mondialele din toamnă unde aceşti sportivi pot primi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Paris. Sunt mândră de aceşti sportivi pentru că marea majoritate dintre ei au dublat (n.r. - au participat la două probe), au tras câte patru curse în două zile, ceea ce nu e nici simplu şi nici uşor. Cred că nimeni n-ar putea să facă acest lucru. Aşa că acum ştiu că îşi doresc o mică vacanţă, pentru că stresul a fost foarte mare, muncă nu mai spun".
Lipă a vorbit şi despre fatul că Eduard Novak nu a sunat-o să o felicite pentru medaliile obţinute de canotorii români: "Părinţii mei m-au învăţat că dacă vreau să primesc respect, atunci trebuie să respect la rândul meu. Domnul ministru trebuie să înţeleagă că pe mine nu mă poate şterge din istoria sportului românesc sub nicio formă. Dacă mă sună e foarte bine, dacă nu, nu e nicio problemă. Aceste performanţe noi nu le facem pentru domnul ministru, pentru cabinetul dânsului, ci pentru noi în primul rând, pentru poporul român care ne susţine. Deci domnule ministru, asta e situaţia, aşteptăm diplomele". România încheiat Campionatele Europene de la Bled (Slovenia) cu cinci medalii de aur şi una de argint. Medaliile de aur au fost obţinute în la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Tivodariu, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş), schif simplu categorie uşoară (Ionela Cozmiuc), dublu rame feminin (Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel), dublu vâsle feminin (Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş) şi 8+1 feminin (Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria-Ştefania Petreanu), în timp ce argintul a fost câştigat la 8+1 masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Florin Arteni, Mugurel Vasile Semciuc, Marius Cozmiuc, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).
România, care a aliniat 11 echipaje la Europenele din Slovenia, s-a clasat pe locul secund în clasamentul pe medalii, după Marea Britanie (5 aur -3 argint -2 bronz), iar Olanda a ocupat locul al treilea (2-5-4).